marți , 21 septembrie 2021

Școala începe cu prezența fizică la cursuri în toate instituțiile preuniversitare din Dâmbovița

Prof. cătălina Homeghiu, inspector școlar general al ISJ Dâmbovița, a confirmat joi că școala începe cu prezență fizică la ore în toate instituțiile de învățământ preuniversitar din județ. Ca la fiecare început de an școlar nu lipsescînsă  problemele, începând cu autorizarea. Din 504 școli, grădinițe și licee, la această dată au autorizație ISU  doar 90 de instituții, 84 sunt neautorizate , restul făcând obiectul autorizării. Trei grădinițe- Pătroaia Vale, Alunișu și Ciocănești- nu dețin autorizație sanitară de funcționare-  iar actualizarea autorizației de funcționare se impune pentru 197 de unități/structuri de învățământ. Alte 33 de unități sunt în reconstrucție și modernizare, elevii și preșcolarii fiind relocați în unități apropiate.

În ce privește asigurarea cu materiale de protecție sanitară, inspectorul școlar general a precizat că există la nivel de județ suficiente materiale dezinfectante și un stoc de 1,4 milioane  de măști medicale. La intrarea în școală vor primi câte o mască toți elevii care nu au asemenea dispozitive medicale.

67% din cadrele didactice din județ sunt vaccinate

Aspect foarte important, potrivit ultimei situații centralizate la ISJ Dâmbovița, 67% din cadrele didactice s-au vaccinat. La personalul nedidactic și didactic auxiliar, procentajul de imunizare este de aproape 61%. În măsura în care vor fi solicitări, se vor organiza și în județ echipe mobile pentru vaccinare în școli. În funcție de evoluția situației în teritoriu, în fiecare zi de vineri, în colaborare cu DSP, vor fi aprobate scenariile de funcționare a instituțiilor de învățământ pentru săptămâna următoare.

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *