marți , 21 septembrie 2021

Adrian Țuțuianu, lider PRO România:Este momentul construirii unei alternative politice de centru-stânga

Joi seara, la Târgoviște a avut loc ședința Delegației Județene, la care au participat toți aleșii locali PRO România din  Dâmbovița. Invitați au fost președinții organizațiilor județene Buzău, Giurgiu, Argeș, Ialomița, Dolj și Călărași.Într-o declarație la finalul întâlnirii, Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmbovița, a exprimat opinia că blocajul politic actual ar fi putut fi evitat și că se resimte astăzi absența partidului din Parlament:

“Cred că este vizibil pentru foarte multă lume că PRO Romania, dacă era în Parlament, ar fi fost un plus care să contribuie la rezolvarea crizei politice. Cred că, astăzi, regretă și cei din PSD, care ne-au tocat sistematic și au blocat  activitățile noastre în teritoriu, după cum cred că regretă și cei din PNL, care ar fi putut să găsească un partener de dialog mai așezat în PRO ROMÂNIA decât în alte partide. Gândiți-vă cam cum ar fi arătat Parlamentul și jocul politic dacă era acolo PRO Romania cu vreo 25 de parlamentari și dacă mai era, de exemplu, și PMP-ul cu  25. Și vedeți cam cum s-ar fi putut construi niște majorități, chiar și conjuncturale. Asta ar fi o parte a răspunsului.”

O a doua temă a președintelui Adrian Țuțuianu a fost că  PSD  nu are aliați, de unde și o mare problemă. A apreciat că “AUR nu poate fi aliat, că nu te poți baza pe ei, se duc oriunde li se pare că e interesant, la un moment dat iar pe de altă parte AUR este nefrecventabil din perspectivă externă, pentru că trebuie să ții cont și de asta. Ca urmare, PSD este în situația unui partid politic fără aliați în Parlament.”

În concluzie, consideră  că este  momentul prielnic pentru construirea unei alternative de centru-stânga: “cred că este bine pentru echilibrele politice și pentru a da o persepctivă în viitor. În 2024, PSD-ul poate să câștige iar alegeri locale și parlamentare, dar nu va câștiga alegerile prezidențiale singur.”

 

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *