marți , 21 septembrie 2021

200 de școli din Dâmbovița nu au autorizațiile sanitare actualizate!

Cele două comisii constituite  la nivel de prefectură în scopul verificării unităților de învățământ din județul Dâmbovița și-au încheiat activitatea de control la unitățile/structurile de învățământ din cele 89 de unități administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița. Cum era de așteptat au fost constatete numeroase deficiențe pe mai multe palier, cele mai grave fiind lipsa autorizației sanitare de funcționare și lipsa apei potabile.

Concret, pe linia respectării normelor igienico-sanitare, la data controlului s-a constatat că sunt lucrări în curs de executare pentru asigurarea respectării normelor igienico-sanitare în 12 unități/structuri de învățământ, iar pentru 11 unități/structuri de învățământ s-a constatat că nu se respectă normele igienico-sanitare.

Trei grădinițe nu dețin autorizație sanitară de funcționare  iar actualizarea autorizației de funcționare se impune pentru 197 de unități/structuri de învățământ.

Nu au fost executate lucrări de reparații pentru 75 unități/structuri de învățământ, pentru 13 nu sunt finalizate lucrările, iar pentru o unitate de învățământ lucrările sunt neconforme.

În 18 unități de învățământ nu se asigură apă potabilă iar două unități/structuri de învățământ nu au grupuri sanitare. Pentru alte două unități nu sunt efectuate lucrări deși stadiul de uzură necesită , în două cazuri  unități lucrările nu sunt finalizate, iar pentru o unitate lucrările sunt neconforme.

Și starea sălilor de clasă (igienizare, mobilier, paviment, iluminat, încălzire-centrală termică/lemne de foc) lasă de dorit! Au fost identificate 131 de unități/structuri de învățământ pentru care, în mare parte necesită lucrări de igienizare/asigurare paviment sau acestea erau în curs de executare și  au fost identificate trei unități cu probleme la încălzire.

Șapte  unități de învățământ care nu au rampă amenajată pentru colectarea deșeurilor iar în 13  școli nu sunt asigurate materiale de curățenie și de protecție sanitară.

 

 

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *