marți , 21 septembrie 2021

Politica pe sub masă

Cacialmaua politică îmbracă forme al căror tâlc pare să scape și celor mai experimentați analiști. Iar asta nu înseamnă altceva decât o bulversare totală a majorității opiniei publice, care nu înțelege resorturile luptei politice altfel decât una dintre cele mai crunte bătălii pe ciolan de până acum. Și, cu siguranță, oamenii nu vor ierta și vor taxa la timpul potrivit toată această bătaie de joc. Adică lor le tremură sufletul la gândul scumpirilor care nu se mai termină și pun sub semnul întrebării siguranța zilei de mâine, iar unii lideri politici nu se mai satură de jocuri de culise. Pe zi ce trece situația economică se înrăutățește, pandemia prinde iarăși proporții înfiorătoare iar alde Cîțu și Barna continuă acel război fără alt fundament decât puterea asupra gestionării banului public. Nu lipsesc, firește, demagogiile ieftine iar useriștii, care au ajuns iar într-o fundătură, strigă ca din gură de șarpe și propagă în spațiul public fel de fel de bazaconii. Un mix ciudat de AUR- USR-Plus “plus” Orban a ajuns să întindă ca de un cal mort de o moțiune prost gândită, cu un text lamentabil.

În mod firesc, social- democrații se țin la distanță de această alăturare de conjunctură și vor acționa, cu siguranță, în momentul cel mai prielnic, atunci când vor aveacât mai multe atuuri la îndemână. Și este bine că PSD nu se aruncă în această aventură al cărei final este încă departe.

Ceea ce s-a întâmplat însă joia trecută în sala de plen, cu acel clovn, pe numele său Florin Roman, agățat de microfon precum înecatul de pai și scos cu forța de la prezidiu de un fost luptător  de K1, în prezent deputat AUR, a adus decredibilizarea totală a Parlamentului în formula actuală și constituie cel mai puternic argument în favoarea organizării de alegeri anticipate!

Au fost golănii în Parlament, țipete și chiar îmbrânceli, a fost citită moțiunea de cenzură și atât! Cu tot balamucul, nu a fost stabilită data dezbaterii și votării , care se dorește a fi împinsă spre 1 octombrie, pentru ca liberalii  să câștige timp suficient pentru   Florin Cîțu, să  poată fi ales președintele PNL la congresul din 25 septembrie.

De partea cealaltă, USR și AUR primesc sprijin chiar de la președintele Camerei Deputaților, care a ajuns, vorba unui clasic politic, să stea toată ziua cu Constituția-n gură! Și ca într-un scenariu de mâna a treia, după ce s-au scuipat și înjurat la greu, după ce le-a dat afară prefecții, subprefecții și secretarii de stat, cu un tupeu ieșit din comun Cîțu a transmis useriștilor că încă ar mai putea sta împreună la masă! Că doar sunt bucate destule de împărțitiar  banii europeni, care vor veni totuși într-un târziu, sunt suficienți pentru toată lumea!

 

 

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *