vineri , 15 octombrie 2021

Inadmisibil: La rectificarea bugetară Dâmbovița a primit sume ridicole în raport cu necesitățile reale ale județului!!!

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și-a manifestat din nou nemulțumirea, chiar indignarea, vizavi de modul discriminatoriu în care guvernul și primul ministru înțeleg să trateze Județul Dâmbovița, implicit dâmbovițenii. Drept argumente, Corneliu Ștefan a prezentat cifrele de la rectificarea bugetară, prin care Dâmbovița primește numai sume simbolice în raport cu necesitățile stringente, fundamentate pe factori și calcule obiective. În medie, a declarat liderul social-democrat, fiecărui dâmbovițean îi sunt alocați 5,9 lei,  ridicol dacă ne raportăm fie și numai la pagubele uriașe generate de fenomenele meteorologice periculoase:

“Încă o dată am avut dreptate! Guvernul Cîțu a întors spatele județului Dâmbovița și ceea ce anunțam acum două săptămâni de zile s-a produs. Această rectificare bugetară care a fost aprobată prin hotărâre de guvern, efectiv nu are corespondent și în județul Dâmbovița. pentru drumuri județene, solicitarea noastră , a Județului Dâmbovița, a fost de peste 500 de milioane de lei și am primit doar 6,4 milioane, adică 7%, pentru calamități până astăzi am primit zero lei, și astăzi se lucrează și la cele două portiuni din drumul din munte, pe DJ 714, se lucrează la Vișinești, în cele trei puncte care au fost afectate de calamități, se lucrează pe drumul județean de la Mănăstirea Dealu, se lucrează pe  drumul județean din comuna Bezdead. Toate aceste lucrări sunt realizate  pe banii Consiliului Județean iar din partea Guvernului României, până astăzi am primit zero lei!!!. Iar pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru cele 89 de unități administrative-teritoriale, Județul dâmbovița a primit 2,9 milioane de lei. După un simplu calcul, fiecare dâmbovițean a primit 5,9 lei!”-a spus președintele Corneliu Ștefan.

Foarte grav este că refuzul Guvernului Cîțu de a aloca resursele necesare, pune în pericol derularea unor proiecte capitale pentru dezvoltarea și dotarea Spitalului Județean de Urgență:

“Acum două săptămâni am lansat câteva întrebări parlamentarilor PNL și USR și nu am primit răspuns. Adresez aceleași întrebări încă o dată parlamentarilor PNL și USR, domnului prim-ministru Câțu, care nu are nicio treabă cu Guvernul României, nu are nicio treabă cu județele României, domnului prim-ministru care nu are nicio treabă cu administrația publică locală și centrală, dânsu-l aflându-se într-o campanile electorală. Și o spun cu toată responsabilitatea, că nici pe mine  și nici pe dâmbovițeni nu ne interesează pe ce se omoară dumnealor în interiorul PNL. Le transmir aceleași întrebări:

Ce facem peste o lună, închidem drumul din munte? Închidem stațiunea turistică? Nici până astăzi nu am primit  răspuns de la Ministerul Mediului, referitor la drumul pe partea dreaptă, contur lac, să-l preluăm la Consiliul Județean Dâmbovița pentru perioada de iarnă!

Ce facem stimați reprezentanți ai PNL și USR-Plus, oprim lucrările  pe drumurile  Județene?

Ce facem domnule prim-ministru Câțu, închidem investițiile de la spital? Astăzi suntem în plin proces de achiziții foarte importante pentru dâmbovițeni. Extinderea Unității de Primiri Urgențe, Extindere Ambulatoriu și Extinderea Secției de Cardiologie și dotarea cu un angiograf. Numai această investiție depășește 15 milioane de lei, bani de la Consiliul Județean, un proiect pe care l-am asumat în fața dâmbovițenilor  și cu toate riscurile îl vom duce la bun sfârșit. Și încă mai aștept răspuns  de la reprezentanții guvernului în teritoriu, de la parlamentarii PNL și USR-Plus și nu în ultimul rând de la primul –ministru Cîțu, până pe 25 septembrie. După această dată poate intră într-o logică normală, să-și ia haina de prim- ministru, să se uite către județele din România,  să se uite către problemele din administrațiile publice locale!”

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *