sâmbătă , 16 octombrie 2021

Criza sanitară ia proporții alarmante și în Dâmbovița!

“Evoluția numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în județul nostru este îngrijorătoare! Dacă în perioada 6-12 august  a fost înregistrat doar un număr de 5 cazuri pozitive, 154 de cazuri au fost înregistrate în perioada 3-9 septembrie  și 271 de cazuri în perioada 10-16 septembrie. De asemenea, făcând o paralelă între rata incidenței cumulate la 14 zile în data de 12 august a.c, 0,08 la nivelul județului, și rata de pozitivare astăzi de 0,82, vom observa ritmul accelerat de răspândire a noului coronavirus”- se precizează într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.

Se face în același timp un apel la creșterea  gradului de conformare voluntară al populației pentru combaterea răspândirii bolii și pentru vaccinare: “Cu cât gradul de vaccinare crește, cu atât scade riscul de a ne îmbolnăvi sau de a face forme grave ale bolii, care de cele mai multe ori conduc la decese; în perioada 1-19 septembrie a.c au fost înregistrate, la nivelul județului, 17 decese.

La momentul acesta, 8 persoane infectate primesc îngrijiri medicale în secția de ATI, ceea ce înseamnă presiune pe sistemul medical, punând în dificultate pe cei care au nevoie și de alte servicii medicale, să poată să ajungă în unitățile spitalicești și să poată să fie tratați!”

 

 

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *