duminică , 5 decembrie 2021

Criza sanitară ia proporții: În Dâmbovița au fost aduși pacienți COVID din București, Giurgiu și Brașov!

Situația epidemiologică se agravează cu fiecare zi și în Dâmbovița, chiar dacă rata de infectare la 14 zile rămâne printre cele mai scăzute din țară. Punctual, la Crevedia a fost depășit pragul de 10/1000, la Titu a ajuns luni la 9,11 la mie iar Târgoviștea se apropie de 6/1000. Grav este că numărul de îmbolnăviri zilnice cu COVID-19 a rămas constant peste pragul de 200, ceea ce a condus la o presiune extraordinară pe sistemul județean de Sănătate Publică.

Situația este dificilă în mod special la Spitalul județean de Urgență Târgoviște, unde medicii și asistenții fac tot ce este omenește posibil pentru ameliorarea stării de sănătate a pacienților dar numărul celor intrenați crește continuu. În plus față de bolnavii arondați spitalului, ieri au fost aduși zece pacienți COVID din București, Giurgiu și Brașov iar astăzi încă 12.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu,  declară că este o presiune uriașă pe sistemul sanitar, o situație fără precedent  dar a exprimat încrederea în profesionalismul, puterea de muncă și devotamentul personalului medical. În același timp, dr. Claudiu Dumitrescu solicită cetățenilor să fie responsabili și să contribuie fiecare la efortul comun de combatere a pandemiei, respectând câteva reguli simple: să poarte masca medicală în spațiile publice, să respecte reguluile de igienă elementare, să se spele des pe mâini, să utilizeze dezinfectanți și să evite pe cât posibil locurile aglomerate.

Nu în ultimul rând trebuie spus că  managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște nu a exclus riscul ca Spitalului Județean de Urgență Târgoviște să nu mai poată primi pacienți COVID. Este cel mai pesimist scenariu dar  posibil dacă ritmul infectărilor nu se va reduce în intensitate.

QR Code

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *