duminică , 5 decembrie 2021

Gura târgului: Profesorii vaccinați, numărați precum steagurile lui Pristanda

Luni, 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică s-a realizat pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal era vaccinat, așa cum a fost prevăzut în  Ordinul nr. 5338/2021 din  pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, modificat și completat. Tot  de luni, reluarea cursurilor s-a făcut în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat.

Potrivit ministrului Educației,  68% din școlile și grădinițele din țară au început luni cursurile cu prezență fizică și ne-am grăbit să apreciem că Dâmbovița, alături de Vâlcea, se situează pe un remarcabil loc doi, cu 85% din școli, licee și grădinițe care au început activitatea în format clasic. Adică, din totalul de 160 de instituții de învățămînt preuniversitar  cu personalitate juridică din judet, numai 24 și-au reluat activitatea în format online.

Mai multe informații, primite din surse diferite, ne-au confirmat însă că s-a recurs la un artificiu pentru a „umfla” procentul personalului imunizat din mai multe unități de învățământ din județ. Concret, au fost puși la socoteală și angajații vaccinați doar cu prima doză, ceea ce nu este chiar în regulă și reconfirmă apetența unora pentru raportări neconforme cu realitatea. Situația pandemică este de o gravitate extremă și consecințele ar putea  fi dramatice atât pentru sănătatea elevilor dar mai ales pentru a profesorilor incluși prea devreme în categoria persoanelor imunizate prin vaccinare. Ca să nu fie loc de comentarii, amintim că certificatul verde se emite după câteva zile bune de la efectuarea rapelului!

QR Code

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *