Acasă ACTUALITATE 32 de salariați cu covid-19, de la Arctic, au ajuns la Secția de Boli Infecțioase

32 de salariați cu covid-19, de la Arctic, au ajuns la Secția de Boli Infecțioase

de adrian

Ca urmare a identificării de către D.S.P. Dâmboviţa a două cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS Co-V-2 în data de 7 şi  9.05.2020, la nivelul S.C. Arctic S.A. Găesti, unitatea a decis testarea profilactică a tuturor contacţilor de muncă din hala de producţie “asamblare uşi”.
Testările efectuate la primii 100 de salariaţi au evidenţiat pozitivarea a 32 de persoane, care nu prezentau simptomatologie specifică COVID 19 şi care nu au fost contacţi apropiaţi cu cele douăcazuri de îmbolnăvire, conform definiţiei de caz.
D.S.P. Dâmboviţa a  dispus dirijarea celor 32 de persoane către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.Totodată, au fost identificaţi toţi contacţii intradomicilari şi s-a dispus măsura izolării acestora la domiciliu timp de 14 zile, cu monitorizare medicală, conform metodologiei în vigoare.
 
Două secții au fost închise pentru dezinfecție; testarea salariaților continuă
 
Pentru investigarea epidemiologică extinsă, având în vedere apariţia de noi cazuri positive asimptomatice, încursul dimineţii, două echipe din cadrul D.S.P. Dâmboviţa s-au deplasat la sediul societăţii comerciale.
Va continua testarea profilactică a întregului colectiv de salariaţi, care işi desfasoară activitatea în cadrul aceleia şi hale de producţie.
Se vor menţine măsurile dispuse anterior, încă de la apariţia primului caz de îmbolnăvire .
S-a impus închiderea liniilor de producţie 3 şi 4, schimbul 1, începând de astăzi 15 mai 2020, până luni 18 mai 2020, timp în care vor fi effectuate operaţiuni de dezinfecţie generală cu operator specializat.
Ancheta epidemiologică este în derulare.
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu