Acasă COMUNICATE 3561 dâmboviţeni amendaţi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie. Cei care revin în ţară petrec Paştele în carantină!

3561 dâmboviţeni amendaţi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie. Cei care revin în ţară petrec Paştele în carantină!

de adrian

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 824 de verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 568.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.
De la debutul pandemiei, au fost aplicate 3.561 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de 4.796.100 lei.
Astăzi, 10.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 405 persoane asimptomatice
  • se află în carantină 479 persoane
  • au ieșit din carantină 116 persoane

De la începutul pandemiei până în prezent, au ieșit din izolare la domiciliu 3157 persoane. La acest moment, cetățenii care vin în țară, din zona roșie, vor fi plasați în carantină instituționalizată, fiind disponibile la acest moment 253 de locuri.
Au fost repartizate județului nostru alte materiale de protecție: 85 litri dezinfectant de nivel înalt a suprafețelor, echipamentelor și instrumentelor medicale precum și 3.240 de viziere de protecție, care urmează a fi primite și distribuite, prin ISU “Basarab I” Dâmbovița, unităților beneficiare.
ISU ”Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.
De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 463 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.
Respectarea atât a Ordonanței militare nr.8, publicată astăzi în Monitorul Oficial, precum și a celorlalte acte normative în vigoare emise pentru perioada stării de urgență, reprezintă singura modalitate de a reuși să depășim acest moment de maximă încercare!
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu