Primarul Ionuţ Bănică a construit şi pentru anul acesta un buget care să asigure continuitatea procesului de dezvoltare a comunei Corbii Mari , una dintre cele mai întinse şi populate din judeţ. La venituri de 15,18 milioane de lei, Bănică a prevăzut un buget de dezvoltare de 9,12 milioane de lei-mai mult de două de milioane de eură, adică 63% din total. Nu lipsesc proiectele ba chiar s-au ivit noi oportunităţi de care tânărul primar vrea să profite, vorbind despre proiectele europene de reabilitare a şcolilor gimnaziale Corbii Mari şi Ungureni, acesta din urmă incluzând şi construirea unei săli de sport. Grădiniţa cu trei grupe din Corbii Mari este aproape gata şi se lucrează la investiţiile similare din satele Grozăveşti şi Ungureni. Va continua modernizarea drumurilor ( reţeaua locală totalizează nu mai puţin de 94 de kilometri), cu fonduri atrase prin PNDL, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale sau prin asocierea cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
Tot la Corbii Mari se construieşte dispensar medical nou şi sunt depuse proiecte pentru dezvoltarea reţelelor de apă-canal şi studiu de fezabilitate pentru sistemul de alimentare cu gaze naturale. La Compania Naţională de Investiţii sunt depuse proiecte pentru o sală de sport şi pentru căminul cultural iar ambiţia primarului este să realizeze şi o centrală fotovoltaică, pentru a putea acoperi cheltuielile cu iluminatul public. Un calcul sumar scoate în evidenţă o performanţă deosebită a primarului Ionuţ Bănică, ceva cu care puţini colegi , vorbind despre primarii de comune, fireşte, se pot mândri:
De la începutul mandatului, adică din vara anului 2016, a iniţiat şi implementat proiecte cu o valoare totală de 166,65 milioane de lei, adică a atras pentru dezvoltarea comunei Corbii Mari echivalentul a 36 milioane de euro.
36 milioane de euro-investiţii atrase la Corbii Mari în mai puţin de patru ani
142
postarea anterioară