Acasă POLITIC 40 de milioane de euro pentru gestionarea consecințelor războiului din Ucraina

40 de milioane de euro pentru gestionarea consecințelor războiului din Ucraina

de adrian

Aproape 40 de milioane de euro pentru România pentru gestionarea consecințelor războiului din Ucraina, ca urmare a intervențiilor eurodeputatului Negrescu

România va primi bani de la Uniunea Europeană în vederea acoperirii unor cheltuieli generate de gestionarea consecințelor războiului din Ucraina.  Este vorba despre suma de 39,1 milioane euro, din care 12,1 milioane euro aferente Fondului pentru Azil Migrație și Integrare (FAMI) și 27 milioane euro aferente Instrumentului de Sprijin pentru Managementul Frontierei și Politica de Vize (IMFV).

Unul dintre artizanii facilitării accesului rapid la aceste fonduri și sprijinirii cu resurse europene a țărilor aflate în primă linie este europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

“România beneficiază de fonduri europene pentru eforturile gestionării consecințelor războiului din Ucraina. Țara noastră a semnat contractele de finanțare pentru suma de 39,1 milioane euro, fonduri ce urmează să fie virate la finalul acestei luni și care sunt menite să acopere cheltuielile bugetare rezultate din gestionarea consecințelor războiului din Ucraina.

Aceste resurse sunt și rezultatul solicitărilor și amendamentelor mele din Comisia pentru Bugete și din Parlamentul European, prin care am solicitat ca statele membre de la frontiera cu Ucraina să beneficieze de sprijin suplimentar pentru a acoperi toate aceste cheltuieli.

În acest sens, am integrat în poziția comună a Parlamentului European această propunere și am contribuit la modificarea bugetului european pentru a ne asigura că există suficienți bani pentru a face față provocărilor legate de acest conflict.

Poziția mea pentru viitorul buget european este clară. Avem nevoie de un buget european adaptat nevoilor actuale ale statelor membre și care să protejeze, cu adevărat, populația”, a menționat eurodeputatul Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul român Victor Negrescu a fost primul care a menționat necesitatea acestor fonduri în plenul Parlamentului European după ce mai multe amendamente depuse de acesta în acest sens au fost integrate în poziția oficială a legislativului european privind bugetul european.

 

You may also like

Lasă un Comentariu