ISJ Dâmbovița informează că 785 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2023 în a doua sesiune organizată în acest an. Din totalul celor înscrişi, 381 de candidați au sușținut miercuri proba E.a- Limba și literature română (304 din seria curentă și 77 din seria anterioară), 462 de candidați vor susține proba E.c (367 din seria curentă și 95 din seria anterioară) și 494 de candidați vor susține proba E.d (399 din seria curentă și 95 din seria anterioară).
Probele scrise se desfășoară în trei centre de examen și continua joi,17 august cu Proba obligatorie a profilului -proba E.c), pe 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) și 21 august: Limba și literatura maternă – proba E.b).
Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 – 11 august.
Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (26 – 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
În zilele prevăzute pentru desfășurarea probelor scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități. Numărul va disponibil în perioada 16 – 21 august, astfel:
- 16, 17 și 21 august: între orele 8:00 – 16:00
- 18 august: între orele 8:00 – 14:00.
Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).
Începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, a fost generalizată corectarea digitală a lucrărilor candidaților. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.