Acasă ACTUALITATE A dispărut Mario, ce surpriză…

A dispărut Mario, ce surpriză…

de adrian

       Mai mulţi jurnalişti au încercat să dea de urma lui Mario Iorgulescu, drogatul care a omorât un tânăr, lăsând doi copii orfani de tată  dar, ce să vezi surpriză: deşi ar fi  trebuit să fie  internat la o clinică din Milano, fiul președintelui LPF a fost  de negăsit. Că un asemenea individ  e caracterizat şi de  laşitate , că tot scenariul ieftin pus în scenă cu banii şi influenţa părinţilor a avut unic scop salvarea beizadelei de răspunderea penală, s-a spus de la bun început dar  puţini s-au  aşteptat  la atâta dezinteres din partea anchetatorilor.Nu s-a mai aflat mare lucru despre individ iar externarea secretă din clinica milaneză reprezintă doar etapa următoare fugii din ţară. Pentru că asta a fost în realitate plecarea din Spitalul Elias, fără acordul medicilor, zborul în Italia şi internarea la Clinica San Rafaelle. O instituţie în care funcţionează omerta mai ceva decât în Sicilia, la adăpostul reglementărilor privind drepturile pacienţilor. Aşadar, pe autorul unui omor din culpă, aflat sub influenţa drogurilor şi alcoolului, l-au căutat numai ziariştii, nu şi anchetatorii! De ce? Pentru că, mai presus de lege este încă legea banului! Ca dovadă, Mario Iorgulescu a fost pus acuzare de procurori , dar nu este nimeni interesat să-l ia la întrebări până când analizele vor arăta că avea în sânge urme de limonadă iar praful alb de la nas era a fost zahăr pudră…
Venim mai aproape în timp şi avem un alt caz, aproape tras la indigo: Daniel Chițoiu, fost ministru al Economiei, în prezent secretar general ALDE, a pătruns pe contrasens şi a omorât doi oameni, pe DN 7. S-a întâmplat a doua zi de Crăciun iar Chiţoiu a fost filmat imediat după accident, fără o zgârietură. L-a lovit însă brusc durerea şi a fost internat la Florească, direct la Secţia Terapie Intensivă. Nu l-a deranjat nimeni două săptămâni şi numai la presiunea publică a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă. Laş, ca toţi cei de teapa lui, Chiţoiu a refuzat să dea declarații la audieri, prevalându-se de dreptul la tăcere. Întrebat de ziarişti cum explică faptul că a ieșit din mașină pe picioare și i-a însoțit pe polițiști, apoi a fost luat cu targa și dus la spital, Daniel Chițoiu a răspuns nătâng: „Mi-am revenit în momentul acela”. Şi din nenorocire, pentru unii oficiali implicaţi explicaţia a fost suficientă, nu s-au mai oboist să ia şi medicii complici la întrerbări.
Cu câteva seri în urmă a comis-o primarul de la Câmpulung. Beat la volan a intrat în plin într-o maşină oprită la semafor dar, surpriză: poliţiştii chemaţi la faţa locului au refuzat să-i pună fiola şi numai după ce au fost filmaţi au catadixit să solicite recoltarea de probe biologice. Doar era vorba de domn’ primar, nu? Dincolo de munţi, a fost prins băut la volan şeful Poliţiei Câmpia Turzii. A refuzat să sufle în etilotest, doar nu era să se conformeze solicitării colegilor mai mici în grad şi funcţie.
Sunt numai câteva exemple , suficiente însă pentru a susţine afirmaţia că “legea nu e una pentru toţi”. Nici oamenii legii nu-i tratează pe toţi la fel iar corupţia are ramificaţii în tot sistemul plătit bine tocmai pentru a ne simţi toţi egali şi în siguranţă.

You may also like

Lasă un Comentariu