Acasă ADMINISTRAȚIE A fost deschis circulației rutiere podul de la Cojasca, pe DJ 711

A fost deschis circulației rutiere podul de la Cojasca, pe DJ 711

de adrian

Luni a fost redeschis traficului podul situat  pe DJ 711, în  comuna Cojasca. A fost prezent la eveniment președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, alături de reprezentanți ai administrației publice locale.

Practic este vorba de un pod nou peste canalul din proximitatea stăvilarului de pe râul Ialomița, lucrările fiind  realizate în cadrul lotului IV (DJ 711 Cojasca – pod peste canal – Bujoreanca și DJ 101B Lucianca – Niculești – limită județ Ilfov, în lungime de 13,642 km),al  proiectului  „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B, pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”, derulat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Dâmbovița.

        Podul, ce traversează canalul Iazu, situat pe DJ 711, la km 35+414, are o lungime totală de 32,46 m și o deschidere de 11 metri. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 3.000.000 de lei.

        Infrastructura podului este alcătuită din două culei cu elevație, banchetele și radierele fiind realizate din beton armat C25/30. Pe baza studiului geotehnic, culeele sunt fundate indirect, pe câte 6 piloți forați, de diametru mare – Ø =1,08 m, cu lungimea de 15 m. Partea carosabilă a podului este delimitată de borduri din beton prefabricat, iar pe marginea acesteia sunt montate parapete. Pe părțile exterioare ale trotuarelor au fost prevăzute lise din beton armat, cu lățimea de 25 cm, pe care sunt montate parapete pietonale.

        Președintele Corneliu Ștefan: „Marcăm astăzi o etapă importantă a lucrărilor derulate de Consiliul Județean Dâmbovița la infrastructura rutieră. Iată că am reușit să finalizăm cu bine acest obiectiv de investiții. Podul de pe canalul din comuna Cojasca a fost redeschis participanților la trafic, cărora le cerem scuze pentru disconfortul creat și le mulțumim pentru efortul pe care l-au făcut de a circula pe ruta ocolitoare, și anume pe DC 43A (localitatea Iazu). Mă bucur că am reușit să refacem acest pod pentru cetățenii din zonă și participanții la trafic. Au trecut 88 de ani de la darea în folosință a podului de la Cojasca, iar din 1934 până acum au fost realizate doar lucrări de reparații. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei investiții!”

You may also like

Lasă un Comentariu