Acasă ECONOMIC A FOST DESCHISĂ ULTIMA SESIUNE DE FINANȚARE ÎN POMICULTURĂ PRIN PNDR 2020

A FOST DESCHISĂ ULTIMA SESIUNE DE FINANȚARE ÎN POMICULTURĂ PRIN PNDR 2020

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

 Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a deschis ultima sesiune de primire a proiectelor de investiții aferente submăsurii4.1a „Investiții în exploatații pomicole”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

                    „Deschidem ultima sesiune de depunere a proiectelor pentru submăsura 4.1a destinată exploatațiilor pomicole, pentru care am obținut o majorare a fondurilor alocate, care se ridică acum la valoarea totală de 65 milioane euro. În ultima perioadă, am primit numeroase solicitări prin care ni se cerea suplimentarea valorii finanțării din acest an, ceea ce arată creșterea interesului fermierilor pentru dezvoltarea acestui sector important. Acest fapt este demonstrat și de cele peste 800 de cereri de finanțare depuse în sesiunile deschise anterior. Știu că proiectele sunt complexe și au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a fi întocmite, dar sunt convins ca vom primi proiecte de calitate care să crească în viitor producția pomicolă a țării noastre.” a menționat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

                    Prin intermediul submăsurii 4.1a, se acordă fonduri nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului acordat de 50%, cu majorare până la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, în funcție de beneficiar (tânăr fermier/ forme asociative) și de investiție (ecologică/ investiții în zone cu constrângeri naturale etc.).  

                    O noutate în ceea ce privește investițiile ce pot fi sprijinite prin intermediul acestei submăsuri este reprezentată de introducerea speciilor dud și goji, specii în cazul cărora pentru cheltuielile generate de înființarea plantațiilor se va aplica procedura de achiziții de bunuri și servicii a AFIR. De asemenea, AFIR va obține Extrasul de Carte Funciară aferent imobilului pe baza datelor cadastrale înscrise de către solicitant în Cererea de Finanțare, în secțiunea dedicată.

               Sesiunea se desfășoară până pe 15 august 2019, ora 16:00 și are o alocare financiară anuală de 65.413.105 euro, din care 3.500.000 euro pentru obținerea de material de înmulțire și plantare fructifer.

You may also like

Lasă un Comentariu