Cea de-a treia zi a manifestărilor pe care Consiliul Județean Dâmbovița le-a organizat cu prilejul Zilelor Județului Dâmbovița a avut un program bogat în acțiuni cu specific cultural, sportiv și de promovare a spiritului antreprenorial.
Ziua aniversară a debutat cu lansarea „Enciclopediei Etnografice a județului Dâmbovița”, lucrare în ale cărei pagini cititorii interesați pot găsi informații interesante despre caracteristicile satului dâmbovițean și despre tradițiile comunelor din județ. Evenimentul a avut loc sub patronajul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița. Lansarea de carte a fost urmată de „Întâlnirea cu scriitori dâmbovițeni”, organizată de Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” din Târgoviște, în cadrul căreia s-au citit mai multe pagini din creația scriitorilor dâmbovițeni Carmen Duvalma, Constanța Popescu, Vasile Dojană, Emil Stănescu, Florea Turiac, Ion Iancu-Vale, George Piteș, Vali Nițu și Constantin Voicu, într-un veritabil maraton al lecturilor publice.
Tot vineri, Casa Memorială I. L. Caragiale și-a redeschis porțile în așteptarea vizitatorilor. Cei care vor trece pragul muzeului se vor bucura de noile amenajări din cadrul expoziției permanente, inclusiv de reconstituiri ale schițelor și nuvelelor lui I. L. Caragiale, dar și de o colecţie impresionantă de scrisori, fotografii, telegrame, afişe ale comediilor sale jucate în premieră, cărţi în ediţii princeps, lucrări rare, ce au aparținut marelui dramaturg român. În întreaga sa operă, I. L. Caragiale a reuşit să contureze un univers comic şi altul tragic, un merit însemnat al său fiind acela că a ştiut să surprindă, cu umor, realitatea complexă a timpului şi să zugrăvească în paginile lucrărilor sale spectacolul tipologiei umane. Spațiul muzeal a fost redeschis în prezența conducerii Consiliului Județean Dâmbovița.