luni , 24 februarie 2020
STIRI PE SCURT
Aurelian Cotinescu va candida din partea PNL pentru Primăria TârgovişteDramatic:328 de comune fără medici de familie !Moreni: Curs gratuit de specializare a arbitrilor de traseu pentru competiţiile de motocros şi endurocrossAurelian Cotinescu: Guvernul liberal nu poate face reformele cerute de români fără majoritate în ParlamentPro România strânge semnături pentru construirea de parcări supraterane în TârgoviştePopulismul dăunează grav (sănătăţii)economieiRăzvan Bejan, mesaj de unitate pentru Moreni:”Nimeni nu poate reuşi de unul singur!”Audieri în … reluareIonuţ Bănică, primar şi vicepreşedinte PSD Dâmboviţa:”La Corbii Mari, sigur fac alianţă cu Pro România!”BULETIN RUTIERDâmboviţa: Trei accidente rutiere în mai puţin de două orePreşedintele PSD Dâmboviţa, despre bugetul judeţului:”Criteriul de bază la repartizarea fondurilor a fost interesDragobetele – Sărbătoarea iubirii la români“Vânzători” de cuțite și covoare, sancţionaţi de jandarmi”COSTUMUL POPULAR ROMÂNESC – ARTĂ ŞI TRADIŢIE”Adrian Popescu, Pro România Târgovişte: “Susţinem impozitarea diferenţiată şi progresivă a salariilor”Arest la domiciliu pentru cei trei funcţionari din Primăria TârgovişteAurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, despre anchetarea celor trei funcţionari din primărieComerţul cu medicamente, paravan pentru evaziune fiscală şi spălare de baniAutovehicule în valoare de 150000 de euro, indisponibilizate la sediul IPJ
Home / ADMINISTRAȚIE / A FOST REDESCHISĂ SECŢIA DE PEDIATRIE A SPITALULUI ORĂŞENESC PUCIOASA

A FOST REDESCHISĂ SECŢIA DE PEDIATRIE A SPITALULUI ORĂŞENESC PUCIOASA

Un eveniment important pentru comunitatea din Pucioasa dar şi pentru toată zona de nord a judeţului a avut loc în această dimineaţă, la   Spitalul Orăşenesc. Este vorba despre redeschiderea, după cinci ani, a Secţiei de Pediatrie,  rezultat al sârguinţei echipei manageriale, al sprijinului administraţiei publice locale şi   contribuţiei consistente a Companiei HEIDELBERGCEMENT România. Au fost alături de echipa condusă de managerul Adriana Ancuţa primarul Constantin Ana, dpt. Cornel Ştefan, Luciana Cristea- vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, dr. Crăciun Cornel, preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa precum şi Cristian Voiniţchi, directorul fabricii de la Fieni, ca reprezentant al Grupului  HEIDELBERGCEMENT.

”După cinci ani de zile, atât Pucioasa cât şi nordul judeţului au o secţie de pediatrie. Aş începe prin a mulţumi celor de la Heidelbergcement România, din două motive: sprijinul lor a fost foarte consistent, primul lucru. Şi al doilea lucru, poate la fel de important, ne-au dat posibilitatea să sperăm că acest vis va deveni realitate. Dincolo de efortul dânşilor, care este extraordinar şi pentru care le mulţumim, n-avem cum să uităm nicio secundă implicarea conducerii spitalului. Pe lângă această contribuţie financiară foarte importantă a HEIDELBERGCEMENT, a fost o contribuţie foarte importantă din partea spitalului. Mai mult de atât, sunt lucruri pe care oamenii nu le văd: efortul pentru a aduce o linie de gardă, efortul de a aduce personal, efortul pentru a crea un flux aşa cum trebuie, pentru ca lucrurile să meargă cum ar trebui într-un compartiment şi o secţie modernă.

Spitalul Orăşenesc Pucioasa, de câţiva ani de zile, evoluează extraordinar şi am constatat cu surprindere şi amărăciune că lumea nu ştie de efortul acesta. Eu nu vreau decât să le mulţumesc prietenilor  noştri de la Heidelbergcement. Mi-aş fi dorit să îi avem în comunitatea noastră dar avem prietenia dânşilor şi îi simţim aproape de noi şi de oamenii din Pucioasa. Este a doua oară când ne sprijină spitalul şi sunt sigur că prezenţa dumnealor o vom simţi şi în perioada următoare în oraş. Le mulţumesc prietenilor şi colegilor din conducerea spitalului pentru că au făcut acest lucru posibil.”- a punctat Constantin Ana, primarul Oraşului Pucioasa.

Redeschiderea Secţiei de Pediatrie a presupus un efort financiar de 450000 de lei, din care 240000 sponsorizare din partea Heidelbergcement România şi restul venituri proprii ale spitalului, contribuţia administraţiei publice locale vizând dotările secţiei. Capacitatea este de 15 paturi şi este rezolvată problema asigurării cu personal medical.

Şi încă o veste foarte bună, la Spitalul Orăşenesc Pucioasa urmează investiţii de zece milioane de euro, prin două proiecte deosebite: ambulatoriul şi eficientizarea energetică. Aceste obiective vor face spitalul mai atrectiv pentru medici dar şi mult mai competitiv în ceea ce priveşte calitatea actului medical, cu atât mai mult cu cât unitatea deserveşte 70000 de oameni, din oraşele Pucioasa şi Fieni şi zece comune mari, din zona de nord a judeţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *