miercuri , 5 august 2020
STIRI PE SCURT
Numărul dâmbovițenilor decedați în urma infectării cu COVID-19 a urcat la 68Dâmbovița: 61,09% rata de promovare a concursului național de titularizareREGULI PRIVIND AFIȘAJUL ELECTORAL ÎN PERIOADA PRECAMPANIEI ELECTORALESolidaritatea nu ține cont de distanță!Cornel Ștefan, candidat PSD la Consiliul Județean:” Îndemn la decență, la calm. Niciodată nu voi lansa atacuri lCoronavirus 4 august 2020: peste 55000 de cazuri de la începutul pandemiei, din care 2043 din Dâmbovița!Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, despre acuzațiile aduse de Radu Popa:” O înșiruire aberantă de minciuniJandarmii sancționează comerțul ambulantÎn toamnă, Cinematograful Independența va fi redat publicului târgovișteanDâmbovița- al treilea județ ca număr de cazuri active!Dâmbovița: 52 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individualăRadu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița: În județ acționează un grup de interese transpartinic foarte influent,Dâmbovița:86 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitarCei patru mușchetari au rămas…doiDâmbovița: 325 de locuri de muncă disponibile la această datăPSD Dâmbovița va iniția un dialog cu părinții și cu cadrele didactice, pentru redeschiderea școlilorCandidatul liberal Aurelian Cotinescu acuză conducerea Primăriei Târgoviște:”Nu există transparență, există o Coronavirus 3 august:7660 persoane internate cu COVID-19, din care 419 în stare gravă la ATIIncendiile de vegetație dau din nou de furcă pompierilorReplica liberalilor la acuzațiile PSD: Jale, nevoie mare!
Home / ADMINISTRAȚIE / A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANŢARE PENTRU PARCUL DE LA UM GARĂ

A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANŢARE PENTRU PARCUL DE LA UM GARĂ

În sala de consiliu a Primăriei Municipiului Târgoviște, a avut loc  evenimentul de semnare a contractului pentru obiectivul de investiții „Amenajare parc public de agrement și loisir UM Gară”. Alături de primarul Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie şi  city-managerul Gabriel Boriga, la eveniment au fost prezenți preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea şi  Liviu Mușat – Directorul Agenției de Dezvoltare Locală Sud  Muntenia.

Primarul Cristian Stan a scos în evidenţă faptul că implementarea acestui proiect reprezintă rezultatul bunei colaborări dintre administraţia publică locală şi cea judeţeană, terenul pe care urmează să fie amenajat parcul fiind în proprietatea CJD. Edilul a făcut şi o scurtă prezentare a proiectului, a cărei valoare totală  este de 7.080.721,49 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 6.018.613,26 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 920.493,80 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului – 141.614,43 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 23 de  luni, iar durata de execuție este de 12 luni, licitaţia de atribuire fiind, potrivit primarului, deja finalizată.

În cadrul acestei festivități, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a felicitat conducerea primăriei pentru reușita semnării acestui contract de finanțare, manifestându-și satisfacţia pentru faptul că, pe terenul pus la dispoziție de CJD, târgoviștenii se vor bucura de o oază de verdeață, într-o zonă care ani la rând a fost inaccesibilă: „Mă bucur că o idee pe care inițial consiliul județean a avut-o, aceea de a extinde zona de la unitatea militară de la Gară prinde contur, iar semnarea contractului de astăzi reprezintă un pas important pentru ca zona respectivă să înnobileze orașul. Consiliul Județean Dâmbovița lucrează în zonă și sperăm ca, până la data de 1 noiembrie, să avem asfalt la drumul care va face legătura dintre Gara Târgoviște și linia de centură. Am terminat procedura de achiziție publică pentru ceea ce înseamnă iluminatul public, iar tot pe zona de drum, am predat amplasamentul pentru ceea ce înseamnă locuințele ANL, în vecinătate cu acest parc și, de asemenea, am finalizat investițiile pentru ceea ce înseamnă sistemul de alimentare cu apă și sistemul de canalizare pe zona respectivă. Eu sper ca anul viitor, constructorii de la mall, așa cum au promis, undeva în luna mai, investiția să fie gata. Dacă procedura de achiziție este finalizată și la această investiție, sper ca, în primăvara anului viitor, să avem, acolo,  o zonă care să reprezinte un plus pentru Târgoviște.”

Investiția presupune reconversia funcțională a unui teren abandonat și neutilizat, în suprafață de 16.481mp, urmând ca pe acesta să se amenajeze atât spații verzi și facilități pentru recreere, cât și realizarea unui centru multifuncțional  (bibliotecă și spațiu pentru spectacole) și zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic, loc de jocă și fitness.

În parc, vor fi cișmele cu apă, mobilier urban modern, rasteluri pentru biciclete și o stație de biciclete.Pe lângă acestea, se va amenaja și un traseu pentru biciclete tip mountainbike, cu suprafață  din pământ și iarbă. Obiectivul va fi dotat cu sistem de supraveghere video. Până în acest moment, pentru obiectivul amintit, s-au obținut toate avizele și acordurile și s-a eliberat autorizația de construire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *