Acasă EDUCAȚIE A FOST STABILIT CALENDARUL EVALUĂRILOR NAŢIONALE LA CLASELE II, IV, VI ŞI VIII

A FOST STABILIT CALENDARUL EVALUĂRILOR NAŢIONALE LA CLASELE II, IV, VI ŞI VIII

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

        Potrivit unui ordin al MECT, Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul se desfașoară şi în 2019 într-o singură sesiune , atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă.

      Media obținută la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Calendarul EN VIII în anul 2019 este următorul:

3 – 7 iunie  Înscrierea elevilor
7 iunie 201 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
18 iunie  Limba și literatura română – probă scrisă
20 iunie  Matematica – probă scrisă
21 iunie Limba și literatura maternă – probă scrisă
25 iunie  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
25 iunie Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
26-28 iunie Soluționarea contestațiilor
29 iunie Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

       Probele din cadrul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în anul şcolar 2018-2019, în intervalul 7 – 23 mai 2019. Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai. Probele scrise la limba română şi limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi (8 mai) de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) şi limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă şi comunicare) şi 23 mai (matematică şi ştiinţele naturii).

You may also like

Lasă un Comentariu