miercuri , 27 mai 2020
Home / EDUCAȚIE / Absolvenţii de gimnaziu sunt aşteptaţi la Târgul de oferte educaţionale ale liceelor dâmboviţene

Absolvenţii de gimnaziu sunt aşteptaţi la Târgul de oferte educaţionale ale liceelor dâmboviţene

În organizarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în această  dimineaţă a avut loc deschiderea Târgului de  oferte educaționale ale liceelor dâmbovițene. Eveniment a avut  loc    în holul Muzeului de Istorie din Târgoviște şi participă toate cele 30 de licee din judeţ, cu profiluri teoretice, vocaţionale şi tehnice.

Pe tot parcursul acestei  săptămâni, elevii claselor a VIII-a sunt așteptați la târg pentru a cunoaște specificul nităților școlare și pentru a definitiva opțiunea de înscriere în liceu, căci  oferta educațională proiectată asigură viitorilor liceeni fundamentul unei inserții profesionale în funcție de aptitudini și formarea competențelor necesare secolul al XXI-lea.

Fiecare unitate de învățământ își va prezenta planul de școlarizare, specializările și numărul de locuri, oportunitățile de studiu și elementele de identitate, rezultatele și proiectele școlii.

Târgul de oferte educaționale organizat de I.Ș.J. Dâmbovița, devenit tradiție,  vine în întâmpinarea dorinței liceelor dâmbovițene de a-și promova oferta și a-și realiza planul de școlarizare conform cifrelor prognozate, dar și în intenția absolvenților de clasa a VIII-a  de a evalua opțiunile și a decide în acord cu abilitățile, valorile și interesele personale.

Din partea IŞJ Dâmboviţa, la deschiderea Târgului au participat inspectorii şcolari general adjuncţi Cristina Stroe şi Gabriela Istrate, care ne-au precizat că, până la sfârşitul acestei luni vor fi distribuite şi ghidurile pentru admiterea la liceu, astfel încât şi părinţii dar mai ales elevii să aibă la dispoziţie toate informaţiile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *