marți , 18 februarie 2020
Home / POLITIC / Activitatea TSD Dâmboviţa este “admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire”

Activitatea TSD Dâmboviţa este “admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire”

 

Dacă ne raportăm la performanţele seniorilor, care, din 2012 şi până în prezent, şi-au îmbogăţit palmaresul cu un şir neântrerupt de victorii, în alegeri de tot felul,   este clar  şi pentru un novice într-ale politicii că TSD Dâmboviţa nu ţine pasul cu “echipa mare”. S-a înverşunat să ne reconfirme această opinie preşedintele Liviu Vasilescu, într-o conferinţă de presă în care a vorbit destul de mult dar n-a spus nimic. A pomenit despre numeroase activităţi organizate , fără să poată nominaliza ceva ieşit din tipare (ca să nu spunem mediocritate), ceea ce explică în parte de ce organizaţia nu mai rodează tineri cu aptitudini reale de politicieni, fiind oarecum opacă şi neatractivă din acest punct de vedere.  Ca să fie masa bogată, dl. preşedinte a înârziat minute bune la întâlnirea cu presa şi a plecat mult înainte de final, gest pe care îl asimilăm unui deficit de consideraţie, de respect faţă de cei care au avut răbdarea să îl asculte dar şi faţă de cei câţiva colegi, pe care n-am înţeles de ce i-a mai invitat în sală.

Revenind la TSD Dâmboviţa, dincolo de generalităţile cu care ne-a obişnuit,  am reuşit totuşi  să aflăm şi ceva nou, anume  de ce este atât de grea munca politică pe care o face dl. Vasilescu : nici nu  pune bine pe picioare câte o organizaţie locală, că se găseşte câte unul dintre cei cu funcţii să împlinească 35 de ani, că doar trăim în România şi nu pe celălalt tărâm  din “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, şi e radiat automat din organizaţie. Şi atunci trebuie găsit înlocuitor, făcute alte alegeri şi aşa mai departe. Un fel de “perpetuum mobile” de factură politică dar  care nu reuşeşte decât să repete o secvenţă, rezultatul general fiind o organizaţie fără… rezultate.

Şi pentru că tot s-a lamentat dl. preşedinte TSD că tinerii nu dau buzna, nu se implică în politică, ne permitem să avansăm noi o explicaţie: nu face nimeni politică pe burta goală iar tinerii din ziua de astăzi au cu totul alte informaţii, aşteptări şi aspiraţii, în comparaţie cu generaţiile care se extaziau în faţa unui mobil cât cărămida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *