luni , 24 februarie 2020
Home / EDITORIAL / ACTORI NOI ÎN TRUPA DE CIRC ELECTORAL

ACTORI NOI ÎN TRUPA DE CIRC ELECTORAL

Pe măsură ce se apropie data limită pentru depunerea candidaturilor, se înmulţesc fripturiştii şi oportuniştii care tot încearcă să obţină un plus de notorietate pe seama bunului simţ şi răbdării acestui popor , pe care susţin că vor să-l fericească. Pe lângă grupul de “consacraţi”, incluzând aici preşedintele în exerciţiu, pe Dan Barna , Viorica Dăncilă şi chiar pe Theodor Paleologu, cunoscuţi bine ca oameni politici, avem déjà o trupă bine garnisită , atât cu prospături cât şi cu perdanţi de meserie, cel mai cunoscut fiind, de departe, caricaturalul Viorel Cataramă.  La categoria “new entry” avem cap de listă pe Ramona Ioana Bruynseels, candidat la alegerile prezidenţiale din partea umanistilor, a cărei motivaţie, sincer, n-am înţeles-o dar şi pe un anume Sebastian Popescu, reprezentând PNR, un partid pe care mulţi îl ştiau “îngropat”. Circari de serviciu sunt Miron Cozma, luceafărul stins prin puşcării al huilei, primarul-consort Florentin Pandele de Voluntari şi Liviu Pleşoianu, pe care pare să nu-l înţeleagă nici măcar apropiaţii. În total ar fi vorba , până acum, de 23 de inşi, aspiranţi la tronul de la Cotroceni.

Că tot am adus vorba despre aventurierul politic Viorel Cataramă, acesta  a fost votat, în unanimitate, candidat al Dreptei Liberale (DL) la președinție de către delegații prezenți la Congresul partidului desfășurat tocmai pe  la Botoșani.
Fără pretenţia de a fi prezentat lista completă, ne oprim asupra gestului  hidos al lui Alexandru Cumpănaşu, un personaj care şi-a probat latura sinistră a caracterului, de vreme ce se agaţă efectiv de notorietatea reeşapată cu care s-a pricopsit, ca personaj în rol principal în drama de la Caracal. Un exemplu al tipului de oportunism scabros, specific necrofagilor capabili de orice pentru a-şi atinge scopul.  Aşa cum , cu ceva ani în urmă, Dan Diaconescu “în direct” s-a ajuns pe seama dispariţiei Elodiei,  şi ăsta vrea să urce treptele politicii pe sărite, profitând de drama infinită a unor copile, dintre una pretinde că îi este nepoată.

P.S. Uitam tocmai de “actorul bun în roluri de proşti”, adică de dl. Mircea Diaconu, rând pe rând UTC-ist fruntaş în câmpul muncii, doctor rebel care nu lua şpagă, veterinar în devenire în “Buletin de Bucureşti”, director de teatru în conflict cu ANI , europarlamentar şi acum “un om banal”, cum singur se defineşte, dar candidat la Preşedinţie. Atât de banal că sa-au şi găsit două partide care să-l sprijine, de această dată pe faţă, nu cum s-a întâmplat în 2012, când sforile s-au tras în spatele cortinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *