luni , 17 februarie 2020
Home / ADMINISTRAȚIE / ADI Salubritate bagă gunoiul (altora) sub preş !!!

ADI Salubritate bagă gunoiul (altora) sub preş !!!

Spiritul Sărbătorilor pare să fi înmuiat serios  atitudinea autorităţilor judeţene vizavi de operatorul gropii de gunoi de la Aninoasa, care şi-a permis să depoziteze fără acordul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară- ADI Salubritate, deşeuri aduse din alte judeţe. De la declaraţii care pomeneau de rezilierea contractului s-a ajuns la un soi de toleranţă, lipsind doar un pas până la aruncarea batistei pe ţambal. Sunt interese financiare mari la mijloc şi, din câte a spus astăzi preşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, nici vorbă de vreo reziliere.

După aproape o lună de la izbucnirea scandalului, “importul” celor aproximativ 500 de tone de gunoi- oare cine a făcut evaluarea ?- îl va costa pe operatorul gropii cel mult majorarea cu 10% a redevenţei lunare, o nimica toată la sumele care se învârt acolo. A mai motivat Oprea că sancţiunile trebuie aplicate gradual şi că oricum n-ar fi treaba CJ Dâmboviţa ci a Consiliului Director şi Adunării Generale a ADI Salubritate să spună ce şi cum. Am spus “cel mult”, pentru că n-a fost luată încă vreo decizie. Adică trebuie să fie mai întâi propusă majorarea redevenţei, apoi aprobată în adunarea generală şi tot aşa… Nu este nicio grabă , din câte se vede, să fie recuperat un prejudiciu adus tuturor dâmboviţenilor care, lună de lună, plătesc taxa de salubritate !

Tot Alexandru Oprea a afirmat că mai este spaţiu de depozitare. Nu-l contrazicem dar opinia publică trebuie să ştie că platformele sunt construite pe banii dâmboviţenilor, zeci şi sute de miliarde care ar fi putut căpăta o cu totul altă utilitate, cum ar fi  îmbunătăţirea ifrastructurii de drumuri ori sănătate. Ca să nu mai vorbim de poluarea mediului şi putoarea care, acum, pe timp de iarnă, a ajuns să se simtă până la Dedeman şi campusul universitar! Cum va fi la vară, la peste 30 de grade Celsius, nu este greu de imaginat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *