joi , 1 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus 1 octombrie: A doua zi consecutivă cu peste 2000 de cazuri noi confirmateZeci de patroni de unități de panificație și service-auto sancționați pentru nerespectarea legislației munciiTârgoviște: Teren de fotbal omologat UEFA, funcțional în două-trei săptămâniIncendiu la o garsonieră de pe Strada LaminoruluiCardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu 1 octombrieJandarmii vor asigura respectarea regulilor la concertul de jazz de la PeșteraTârgoviște: Grupa mică ”Piticot”, de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit, intră în scenariul 3Ajutoare de stat pentru zootehniștii a căror activitate a fost afectată de pandemieDâmbovița: A fost depășit pragul de 4000 de cazuri de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemieiCoronavirus :30 septembrie, prima zi cu peste 2000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de oreFinal de carieră pentru patru subofiţeri de la ISU „Basarab I” Dâmboviţa“Hoții” de voturi și vânzătorii de iluziiJandarmii sunt alături de organizatorii etapei de off-road “CORB Adventure Days 2020”Căruță spulberată de un microbuz, la VișinaAutorul accidentului de la Aninoasa, reținut pe bază de ordonanțăDpt. Carmen Holban: Mulţumesc pentru încrederea acordată PSD DâmboviţaAu votat cu gândul la viitor!?Coronavirus 29 septembrie: 44 decese în ultimele 24 de ore, 551 pacienți internați la ATIPotrivit legii, listele cu salariile bugetarilor trebuie publicate online dar și la sediile instituțiilorGratuitate la transportul în comun pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Home / ADMINISTRAȚIE / ADI Salubritate bagă gunoiul (altora) sub preş !!!

ADI Salubritate bagă gunoiul (altora) sub preş !!!

Spiritul Sărbătorilor pare să fi înmuiat serios  atitudinea autorităţilor judeţene vizavi de operatorul gropii de gunoi de la Aninoasa, care şi-a permis să depoziteze fără acordul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară- ADI Salubritate, deşeuri aduse din alte judeţe. De la declaraţii care pomeneau de rezilierea contractului s-a ajuns la un soi de toleranţă, lipsind doar un pas până la aruncarea batistei pe ţambal. Sunt interese financiare mari la mijloc şi, din câte a spus astăzi preşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, nici vorbă de vreo reziliere.

După aproape o lună de la izbucnirea scandalului, “importul” celor aproximativ 500 de tone de gunoi- oare cine a făcut evaluarea ?- îl va costa pe operatorul gropii cel mult majorarea cu 10% a redevenţei lunare, o nimica toată la sumele care se învârt acolo. A mai motivat Oprea că sancţiunile trebuie aplicate gradual şi că oricum n-ar fi treaba CJ Dâmboviţa ci a Consiliului Director şi Adunării Generale a ADI Salubritate să spună ce şi cum. Am spus “cel mult”, pentru că n-a fost luată încă vreo decizie. Adică trebuie să fie mai întâi propusă majorarea redevenţei, apoi aprobată în adunarea generală şi tot aşa… Nu este nicio grabă , din câte se vede, să fie recuperat un prejudiciu adus tuturor dâmboviţenilor care, lună de lună, plătesc taxa de salubritate !

Tot Alexandru Oprea a afirmat că mai este spaţiu de depozitare. Nu-l contrazicem dar opinia publică trebuie să ştie că platformele sunt construite pe banii dâmboviţenilor, zeci şi sute de miliarde care ar fi putut căpăta o cu totul altă utilitate, cum ar fi  îmbunătăţirea ifrastructurii de drumuri ori sănătate. Ca să nu mai vorbim de poluarea mediului şi putoarea care, acum, pe timp de iarnă, a ajuns să se simtă până la Dedeman şi campusul universitar! Cum va fi la vară, la peste 30 de grade Celsius, nu este greu de imaginat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *