La fel ca în mai toate celelalte localități, la Pucioasa administrația publică se confruntă cu serioase probleme generate de explozia prețurilor la energie și materialele de construcție. Cu diferența că aici sunt în derulare foarte multe proiecte publice, dintre care 16 cu finanțare europeană. Este mult de muncă dar primarul Constantin Ana speră să o scoată la capăt și este hotărât să nu scape nicio oportunitate de finanțare:
„Trebuie acte adiționale la toate contractele de finanțare, ceea ce înseamnă timp pierdut, trebuie să găsim soluții de finanțare pentru actualizarea acestor prețuri, mai mult de atâta, cred că este primul an în care nici măcar pentru octombrie nu avem bani de funcționare! Datorită în primul rând exploziei facturilor la utilități. Atât ale primăriei cât și ale unităților din subordine. Cel puțin grădinițele ne-au terminat în iarnă cu facturile de energie electrică și gaze naturale. Este cel mai complicat an, deși trebuia să fie cel mai bun… Mă întreb deja ce ne mai rezervă anul viitor, pentru că niciodată nu am trecut de la un an prost la unul mai bun”.
În momentul de față, la Pucioasa sunt 16 proiecte europene, din care două finalizate și restul în diferite stadii de implementare iar conducerea primăriei este concentrată pe materializarea proiectelor depuse pe programele guvernamentale:
”Pe PNRR am mai depus un proiect mare pentru construcția a trei blocuri pentru tineri, am mai depus un proiect pe TIC, pe tot ceea ce înseamnă tehnologie modernă, mobilier stradal inteligent, stații de autobuz și multe alte lucruri, totul la aproximativ 500000 de euro. Tot prin PNRR avem proiectele de reabilitare a trei blocuri de locuințe. Încercăm să nu ratăm nicio oportunitate de obținere a fondurilor europene sau guvernamentale. Așteptăm să semnăm contractele de finanțare pe Programul „Anghel Saligny”, unde avem două proiecte asfaltare, aproape 80 de străzi din orașul Pucioasa, în valoare de 30 de milioane de lei. Spre deosebire de alte orașe, care au mers cu solicitări bazate pe estimări, noi avem și proiectele tehnice gata. Mă gândesc să începem licitațiile cu clauză suspensivă, pentru că vreau să avem și constructori serioși, pentru că, în momentul în care vor porni toate achizițiile, s-ar putea să nu mai ai de unde alege. Adică unii constructori s-ar putea să se orienteze spre zona care le este mai comodă, pe care o cunosc… Așa pornim din start cu un avantaj de câteva luni și avem șansa să avem mai mulți constructori la licitație și am avea de unde alege și lucrurile ar merge mai bine”- ne-a spus primarul Constantin Ana.