Acasă POLITIC Adrian Bercu a prezentat Componenta de mediu a programului PNL pentru Târgoviște

Adrian Bercu a prezentat Componenta de mediu a programului PNL pentru Târgoviște

de adrian

Adrian Bercu se numără printre foarte puținii consilieri locali actuali care se vor regăsi și în viitorul grup liberal din CLM Târgoviște. În cadrul viitoarei echipe va urmări cu precădere problematica de mediu la nivelul Municipiului Târgovițe și a prezentat în acesr sens proiectul “AER curat”.
„Principala cauză a poluării în Targoviste este traficul rutier. Dar traficul nu este singura problemă. Concentrația de noxe și particule este influențată și de șantierele din Targoviste, de gropile de gunoi, de sistemele de încălzire individuale, Targoviste trebuie să învețe din experiența altor orașe europene care au fost în aceeași situație. Există numeroase măsuri care au dat rezultate  și pe care le putem folosi și noi.”
Adrian Bercu a vorbit aici de  devierea traficului greu pe variantele ocolitoare, modernizăm parcului auto al Companiei  de transport public, cu accent pe soluțiile cele mai prietenoase cu mediul: autobuze electrice sau autobuze cu emisii scăzute de noxe.
Pentru  padurea Priseaca targovistenilor, proprietate aMunicipiul Targoviste, în suprafață de  366,6 ha, liberalii  propun amenajarea si dezvoltarea de facilitati care sa redea acest areal targovistenilor :”Aici ne referim la facilitati de acces pietonal, cu bicicleta si auto. Facilitati de camping, recreere, trasee de drumetii si aventuri. As vrea sa va dau un exemplu de ce se poate realiza, am fost recent la Dino Parc Rasnov, unde Administratia impreuna cu investitori privati, au dezvoltat un adevarat reper turistic care a ajuns sa genereaze mai multe venituri decat Cetatea Rasnovului.”
Nu în ultimul rând, în proiect este prevăzută  încurajarea transportului alternativ și dezvoltarea infrastructurii pietonale:”În Targoviste trebuie să avem peste 40 de km de piste de biciclete, adică mai mult de dublu față de cât avem acum. Avem neoie de extinderea zonelor pietonale, zone cu utilizare mixtă și să încurajăm toate formele moderne de transport alternativ, inclusiv car-sharing, bike-sharing și soluții inovative. Avem un oraș frumos și avem mulți locuitori care preferă să meargă pe jos sau cu bicicleta decât să stea blocați în mașină.”
 
 
 
 
 
 
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu