marți , 2 iunie 2020
STIRI PE SCURT
“Membrii PSD Dâmbovița nu concep și nu sunt de acord cu cedarea președinției consiliului județean în favoarea rCoronavirus 1 iunie:443252 teste efectuate, 19398 cazuri confirmate, 13426 pacienți vindecațiAdrian Țuțuianu, vicepreședintele partidului: “Pro România va fi revelația competițiilor electorale din acest anCezar Preda, mesaj de Ziua CopiluluiValea Lungă:Un bărbat a ars odată cu locuința pe care a incendiat-oCarmen Holban, deputat PSD:”La mulți ani, copii de toate vârstele!”Accident mortal la BilciureștiGRAFICUL de lucru cu aparatele de măsurare a vitezei în luna IUNIE 2020Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunie
Home / POLITIC / Adrian Țuțuianu, apel către autorități:”Sprijiniți orice investitor! Nu-l sufocați cu birocrație inutilă!”

Adrian Țuțuianu, apel către autorități:”Sprijiniți orice investitor! Nu-l sufocați cu birocrație inutilă!”

“Cea mai mare provocare pe care o avem de trecut anul acesta este criza economică iminentă . Mă deranjează discursul iresponsabil al celor care văd totul în roz. Dacă ne mințim singuri, nu avem nicio șansă”- susține senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România.

Pentru a argument, acesta a pus în oglindă câteva cifre relevante pentru situația din Dâmbovița: la 15 martie- 𝟴𝟵.𝟰𝟰𝟯 contracte de muncă înregistrate; 𝟯.𝟵𝟬𝟴 contracte suspendate (pe motive diverse: creștere copil, cereri fără plată etc).

La 12 mai , după două luni de criză epidemiologică- 𝟴𝟴.𝟮𝟯𝟱 contracte de muncă înregistrate; 𝟭𝟯.𝟰𝟯𝟯 contracte suspendate (9.960 cu șomaj tehnic).

“Îmi e foarte limpede acum că România nu beneficiază de un management guvernamental suficient de inteligent încât să-și dea seama că economia va salva țara după pandemie, dacă n-o lăsăm să se prăbușească.Din păcate, dincolo de restricții și limitări abuzive de drepturi și libertăți, nu am văzut nicio măsură activă pentru stimularea economică a antreprenorilor, niciun pachet de stimuli fiscali și economici. Nicio protecție a locurilor de muncă – șomajul tehnic n-a fost plătit nici după o lună și jumătate de la instituirea stării de urgență. Ne împrumutăm foarte mult și foarte scump, iar destinațiile sumelor împrumutate sunt obscure.

În acest ritm, perspectivele nu sunt deloc încurajatoare. Mi-e greu să înțeleg cu ia Guvernul decizii și cu cine se consultă înainte. Din ce văd, cu oameni din zona de business sigur nu s-au consultat.Am vorbit eu cu antreprenori și cu managerii unor întreprinderi și îngrijorarea lor e un semnal de alarmă: numărul de șomeri va crește substanțial abia de acum încolo, iar criza economică pe care o întrevăd va fi dură, mai dură decât cea din 2009. E de neînțeles politica Guvernului de a ține în continuare blocate sectoare întregi de activitate.

În acest ocean de obtuzitate guvernamentală, apelul pe care-l fac este către toate autoritățile publice: SPRIJINIȚI ORICE INVESTITOR! Ajutați-l, nu-l încurcați. Fiți alături de el, nu-l sufocați cu birocrație inutilă. Trebuie să înțelegem că orice loc de muncă nou creat în perioada următoare este vital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *