Acasă POLITIC Adrian Țuțuianu, despre legea privind starea de alertă: sunt menținute multe restricții și îngrădește drepturi fundamentale

Adrian Țuțuianu, despre legea privind starea de alertă: sunt menținute multe restricții și îngrădește drepturi fundamentale

de adrian

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România, a declarat în această dimineață că nu a votat proiectul de lege privind starea de alertă, în ciuda amendamentelor aduse la comisii. În opinia sa se continuă practic menținerea unor restricții și sunt îngrădite drepturi fundamentale ale românilor: dreptul la muncă, la viață privată, dreptul la libera circulație. A mai spus Adrian Țuțuianu că este momentul ca Parlamentul să dovedească faptul că există  și își face datoria, că este principalul legiuitor.
Referitor la amendamentele depuse, parlamentarul a declarat că, în forma propusă de guvern, legea ar fi permis instalarea unor persoane în funcții publice fără concurs, fără parcurgerea procedurilor în vigoare, angajari fără concurs în instituții publice, înlocuirea directorilor spitalelor care nu sunt subordonate din punct de vedere administrativ Ministerului Sănătății. De asemenea, au fost amendate dispoziții care ar fi dat puteri discreționare angajatorilor, fie aceștia publici sau privați.
“Nu dorim să fim părtași la încălcarea unor drepturi și libertăți și de aceea am decis să nu votăm Legea stării de alertă. Nu am votat guvernele Orban 1 și Orban 2, nu am votat aprobarea decretelor privind starea de urgență, nu votăm nici starea de alertă.”
Un alt argument a fost acela că guvernul a exercitat un fel de șantaj asupra Parlamentului, trimițând proiectul de lege cu întârziere. Nu în ultimul rând, prelungirea restricțiilor de drepturi și libertăți este greu de acceptat după două luni în care economia a acumulat pierderi uriașe iar oamenii și-au epuizat resursele.

You may also like

Lasă un Comentariu