Acasă POLITIC Adrian Țuțuianu, comentariu asupra scandalului privind autonomia secuilor

Adrian Țuțuianu, comentariu asupra scandalului privind autonomia secuilor

de adrian

Revoltă? Manipulare? Lașitate? Probabil că da, din fiecare câte ceva. Dar eu nu pot să accept niciodată vendete și diversiuni iresponsabile pe un subiect atât, atât de sensibil.
Inițiativa a fost (ca și cele similare, din trecut) NECONSTITUȚIONALĂ. Punct.
E foarte grav că această propunere nu a fost discutată în Camera Deputaților, ca primă cameră sesizată. Scuza privind întreruperea activității ca urmare a crizei generate de Coronavrus nu poate fi acceptată. Pe lanțul de decizie sunt factori care ar fi trebuit să urmărească stadiul acestui proiect (și al multor altora, în aceeași situație). Conducerea Camerei Deputaților e vinovată direct. PUNCT.
Președintele Klaus Iohannis a adoptat o retorică inadmisibilă la nivelul instituției prezidențiale. Pentru simplu motiv de a-și duce mai departe războiul cu PSD (în numele PNL), președintele a avut declarații pe care nu le mai credeam posibile. „PSD se luptă ca să dea Ardealul ungurilor”. Cum am ajuns să ne întoarcem la un asemenea discurs? RUȘINOS.
Același președinte sugerează (foarte grav) înțelegeri ascunse cu o putere străină. În temeiul a ce face astfel de afirmații?
Guvernul plin de „patrioți revoltați” al dlui Orban Ludovic nu a emis punctul de vedere aferent propunerii legislative timp de două luni!!! A făcut asta DUPĂ trecerea termenului de adoptare tacită. Acum, s-au activat ca niște curajoși în spatele lui Klaus Iohannis, cel care le poartă toate războaiele politice. Cât o să-i mai ducă în spate?
Nu am văzut nicio reacție, nici la Klaus Iohannis, nici la Ludovic Orban față de umilirea Ambasadorului României la Budapesta, petrecută zilele trecute. Nu ieșea niciun profit electoral din asta?
PRO ROMÂNIA NU a votat și NU va vota niciodată autonomia pe criterii etnice. CÂTĂ AUTONOMIE LA MALU CU FLORI, ATÂTA AUTONOMIE ȘI ÎN COVASNA! PUNCT.
 

You may also like

Lasă un Comentariu