Acasă POLITIC Adrian Țuțuianu:” Mă voi opune oricăror restrângeri de drepturi cu care ar veni Guvernul în situația stării de alertă”

Adrian Țuțuianu:” Mă voi opune oricăror restrângeri de drepturi cu care ar veni Guvernul în situația stării de alertă”

de adrian

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România, a prezentat într-o conferință de presă mai multe decizii adoptate în ultima ședință a conducerii centrale a partidului. Între acestea sunt  solicitarea   dezbaterii în Parlament și aprobării în regim de urgență  a proiectului care prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor, în regim gratuit; să se solicite Guvernului prezentarea unui raport legat de programul de testare a cetățenilor în contextul COVID-19; inițierea unui proiect legislativ de sprijin pentru industria HORECA, în urma dezbaterii organizate online cu reprezentanții domeniului; să solicite Guvernului plata imediată a subvențiilor pentru agricultură și a ajutoarelor de secetă.
A mai spus Adrian Țuțuianu că Pro România va  cere Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă pentru achizițiile publice realizate în perioada stării de urgență dar și pentru a vedea cum au putut ajunge muncitorii sezonieri în străinătate, în timp ce în țară au fost instituite atâtea restricții privind circulația.
Referitor la trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, liderul Pro România a explicat că “nu există o reglementare detaliată în România a ceea ce înseamnă starea de alertă. Există doar reglementări la modul general.” Poate fi instituită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cu acordul primului-ministru. Pe timpul stării de alertă instituirea restricțiilor de circulație și restrângerea unor drepturi se pot face doar printr-o lege adoptată în Parlament iar ordonanțele militare își încetează valabilitatea.
Pe de altă parte, Țuțuianu spune că Pro România și-a construit o identitate proprie, contrazicându-i și în acest mod pe cei care spuneau că  “este PSD-ul mai mic. Iată că avem poziții diferite față de PSD: nu am votat Guvernul Orban, nu am votat prelungirea stării de urgență și, personal, mă voi opune în Parlament oricăror restrângeri de drepturi cu care ar veni Guvernul în situația stării de alertă. De asemenea, ne-am identificat ca principali promotori ai ideii de reluare a activității economice.”
 

You may also like

Lasă un Comentariu