Acasă POLITIC Adrian Țuțuianu: Moțiunea de cenzură încă se joacă. Parlamentarii Pro România nu o vor vota

Adrian Țuțuianu: Moțiunea de cenzură încă se joacă. Parlamentarii Pro România nu o vor vota

de adrian

Parlamentarii Pro România nu vor vota moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban, declară la RFI senatorul Adrian Țuțuianu, care spune că moțiunea ”încă se joacă”.
„Am văzut în aceste zile că sunt parlamentari, care provin în special din ALDE, care s-au alăturat grupului parlamentar al PSD, am văzut că UDMR-ul este determinat să meargă până la capăt în susținerea acestei moțiuni și calculele arată că majoritatea necesară trecerii moțiunii ar putea fi realizată.”
Întrebat dacă Pro România are o problemă, ținând cont că doi parlamentari ai acestei formațiuni au plecat luni și s-au alăturat PSD, senatorul a răspuns: ”Nu, nu sunt parlamentari care acum au luat decizia de a se înscrie în PSD. Sunt parlamentari care au votat învestirea Guvernului Orban, cum este domnul Georgian Pop și apoi sigur, și-au readus aminte că au valori de stânga și au luat decizia de a se reînscrie în PSD. Dânșii au plecat în urmă cu trei luni de zile”.
Adrian Țuțuianu spune că parlamentarii Pro România nu vor vota moțiunea de cenzură: ”Am decis că nu votăm moțiunea de cenzură, nu suntem printre semnatarii acestei moțiuni. Am afirmat că vom susține sau vom iniția orice moțiune de cenzură care privește situația economică, bugetară sau aspecte de genul privatizării programelor naționale de sănătate”.
Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului şi vine după ce, săptămâna trecută, Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
 
 
Articol preluat după HotNews.ro

You may also like

Lasă un Comentariu