Acasă POLITIC Adrian Țuțuianu- Programul pe care îl propune fermierilor dâmbovițeni

Adrian Țuțuianu- Programul pe care îl propune fermierilor dâmbovițeni

de adrian

“Județul Dâmbovița are un pământ „de aur” pentru agricultură. Un pământ care dă rod bogat, trecut prin bătăturile palmelor unor oameni harnici, pentru care munca este întreaga lor filosofie de viață. Îi iubesc pe acești oameni și mă simt legat de ei, într-un fel pe care nu pot să-l descriu. Știu că merită să aibă, la rândul lor, un om la Consiliul Județean care să-i înțeleagă și să le respecte truda imensă”-a scris Adrian Țuțuianu, coordonatorul Pro România Dâmbovița,  pe pagina sa de socializare și tot acolo a enumerat și prioritățile agriculturii dâmbovițene:
 
-Depozit de colectare și procesare legume-fructe. URGENT!
-Stații anti-grindină în cel puțin 8 amplasamente din județ.
-Repunerea în funcțiune a sistemului de irigații Titu – Ogrezeni.
-Sprijinirea înființării asociațiilor de udători.
-Accesarea de bani europeni pentru reabilitarea masivă a sistemelor de irigații din județ (acum există unul singur, la Potlogi).
-Mai multe fonduri europene pe exercițiul financiar următor pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole care produc pentru piață;
– Parteneriat între Consiliul Județean Dâmbovița și Stațiunea de Cercetare Pomicolă Voinești / Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet pentru dezvoltarea exploatațiilor specifice și pentru sprijinirea, prin consultanță de specialitate, a tinerilor fermieri în domeniul pomicol și piscicol.
 
Alături de acestea, un proiect județean cu specific local în sectorul agricol poate să-și propună, mai larg:
– investiții în tehnologii moderne, mai eficiente și mai prietenoase cu mediul;
-introducerea inovării, a rezultatelor cercetării moderne;
digitalizarea agriculturii;
– școlarizarea gratuită a fermierilor prin organizarea de cursuri de specialitate specifice fiecărei zone a județului Dâmbovița privind noutățile în materie de tehnologii și combatere a bolilor și dăunătorilor  în conformitate cu noile reglementari europene;
– sprijinirea Asociațiilor Agricole Profesionale cu rol de reprezentare a producătorilor agricoli.
 

You may also like

Lasă un Comentariu