Acasă POLITIC Adrian Țuțuianu, senator Pro România: O decizie de neconstituționalitate a ordonanțelor ar însemna anularea amenzilor uriașe

Adrian Țuțuianu, senator Pro România: O decizie de neconstituționalitate a ordonanțelor ar însemna anularea amenzilor uriașe

de adrian

Curtea Constituțională este așteptată să se pronunțe astăzi, cu privire la constituționalitatea OUG nr. 36/2020 și OUG nr. 34/2020, ca urmare a sesizărilor formulate de Avocatul Poporului pe 10, respectiv 16 aprilie.În a doua sesizare, trimisă la CCR pe data de 16 aprilie, Avocatul Poporului a formulat excepţii de neconstituţionalitate cu referire la două articole din OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, precum şi prevederi din OUG nr. 34/2020 (care modifică OUG 1/1999).
Decizia CCR este așteptată cu maxim interes de toți cei care au contestat în instanță amenzile uriașe primite pentru încălcarea unor prevederi ale ordonanțelor militare, și care ar avea câștig de cauză în situația în care vor fi admise sesizările Avocatului Poporului și respectivele ordonanțe declarate neconstituționale.
Reamintim aici că, prin prevederi ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2020, au fost majorate limitele amenzilor contravenționale și “au fost stabilite sancțiuni contravenționale complementare cu consecințe grave pentru patrimoniul persoanelor care nu respectă interdicțiile legale decurgând din instituirea stării de urgență”- după cum a sesizat Avocatul Poporului.
Vizavi de acest subiect, chiar în această dimineață, senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România, a exprimat opinia că judecătorii CCR  nu se vor lăsa intimidați de presiunile din ultima perioadă și vor constata neconstituționalitatea ordonanțelor respective. Jurist de meserie, Tuțuianu a explicat că o asemenea decizie ar însemna anularea amenzilor aplicate în baza prevederilor ordonanțelor militare, cu condiția ca acestea să fi fost sau să fie (dacă este încă posibil) contestate în instanță.
Senatorul Adrian Țuțuianu este unul dintre puținii politicieni cu notorietate care au denunțat abuzurile și sancțiunile disproporționate la care au fost supuși foarte mulți cetățeni, la “adăpostul” ordonanțelor militare cu aplicabilitate exclusiv pe perioada stării de urgență.

You may also like

Lasă un Comentariu