joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / ACTUALITATE / Adrian Ţuţuianu, senator Pro România:”Achiziţiile pentru dotarea SJUT trebuiau făcute de acum o lună!”

Adrian Ţuţuianu, senator Pro România:”Achiziţiile pentru dotarea SJUT trebuiau făcute de acum o lună!”

Senatorul  Adrian Țuțuianu (Pro România) a apreciat  demersul conducerii PSD Dâmbovița , care a solicitat  rectificarea imediată a bugetului Consiliului Județean, pentru asigurarea fondurilor necesare  achiziționării unui aparat de testare Covid-19. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a susţinut însă că   nevoile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte  sunt mult mai mari și urgente în această perioadă de criză.

„Ca unul care a condus cu responsabilitate Consiliul Județean Dâmbovița (spre deosebire de inconștienții de acum), îmi fac datoria să le spun celor care, încă, nu s-au trezit, că achizițiile pentru dotarea Spitalului Județean trebuiau făcute de acum o lună, pe când criza de sănătate era prezentă în România.

La acest moment, rectificarea bugetului Consiliului Județean trebuie să țină seama de următoarele necesități ABSOLUTE:– amenajarea a două saloane pentru terapie intensivă la Secția de Boli Infecțioase și dotarea acestora cu mini-stație de oxigen/vacuum/aer condiționat;

– paturi de terapie intensivă (minim 46 buc / 5.000 euro buc);

– monitoare pentru funcții vitale (minim 6 buc / 5.000 euro buc);

– echipament: măști de unică folosință, măști cu filtru, combinezoane, halate impermeabile, mănuși lungi de nitril, halate de unică folosință;

– gel dezinfectant pentru mâini și materiale dezinfectante pentru spații, mobilier;

– ventilatoare mecanice (minim 10 buc / 70.000 – 100.000 lei buc

– construcția unui spațiu de triaj din 5-6 containere, racordate la apă, canalizare și curent.

Lista de mai sus reprezintă nevoile minime, prioritare, de care am luat cunoștință în discuțiile cu specialiștii Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Ca urmare, cer public conducerii Consiliului Județean, consilierilor județeni PSD și PNL să se întrunească în ședință de îndată și să procedeze la rectificarea bugetului alocând sumele necesare pentru toate nevoile de mai sus. Spitalul Județean NU are veniturile necesare și se prefigurează o situație încă și mai dificilă – foarte puțini cetățeni mai apelează în această perioadă la serviciile Spitalului – rezultă că spitalul nu-și va realiza veniturile stabilite în programul anual cu Casa de Sănătate.

Repet: nu-mi place să fiu alarmist, am rămas cât am putut de ponderat în perioada asta, dar lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării. Consilierii județeni trebuie să ia deciziile pe care conducerea iresponsabilă a CJD nu le ia sau le ia când e foarte, foarte târziu”-a  transmis senatorul Adrian Țuțuianu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *