marți , 25 iunie 2019
Home / POLITIC / ADRIAN TUȚUIANU, UNUL DINTRE SEMNATARII SCRISORII CONTESTATARILOR LUI DRAGNEA: “DINCOLO DE PERSOANE ESTE IMPORTANT SĂ NE GÂNDIM LA VIITOR. DACĂ NU GĂSIM SOLUȚII, EXISTĂ RISCUL SĂ PIERDEM MAJORITATEA PARLAMENTARĂ”

ADRIAN TUȚUIANU, UNUL DINTRE SEMNATARII SCRISORII CONTESTATARILOR LUI DRAGNEA: “DINCOLO DE PERSOANE ESTE IMPORTANT SĂ NE GÂNDIM LA VIITOR. DACĂ NU GĂSIM SOLUȚII, EXISTĂ RISCUL SĂ PIERDEM MAJORITATEA PARLAMENTARĂ”

       Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii prin care se cere demisia lui Dragnea, spune că dincolo de persoane autorii iau în calcul ”interesele României și ale partidului”, precizând că dacă nu vor fi găsite soluții există riscul ca PSD să piardă majoritatea parlamentară prin plecarea mai multor social-democrați la alte formațiuni. 

”Am încercat într-o modalitate succintă să facem o analiză a situației partidului. Sunt 18 măsuri care ar trebui să fie luate. Dincolo de persoane este foarte important să avem în vedere interesele României și ale partidului, să ne gândim la viitor. Textul este convenit cu toți semnatarii acestei scrisori. (…) Noi suntem membri ai partidului, nu plecăm din PSD, vom continua să ne exprimăm în partid. (…) Ne vom pronunța în CEx. (…) Există riscul, dacă nu găsim o soluție la problemele pe care le are PSD acum, ca membrii partidului să plece la alte partide. Există riscul de a pierde majoritatea parlamentară, cel puțin la Camera Deputaților în primă fază”, a declarat Țuțuianu.

Senatorul PSD a mai insistat că nu va pleca din partid dacă Liviu Dragnea va rămâne lider al partidul după ședința CEx. ”Vă spun ca să fie foarte limpede, toți cei care am semnat această scrisoare suntem oameni care am crescut în acest partid, nu plecăm acasă, dar nu putem să ne facem că nu avem o probleme”, a spus Țutuțianu. ”Nu i-am cerut lui Liviu Dragnea să plece din partid, ci să facă pasul înapoi din cele două funcții deținute” ( președinte PSD și președinte din Camera Deputaților n.red.).

Răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor, senatorul PSD a respins orice speculații legate de inflențe din afara partidului în acest demers: ”Nu există nicio forță externă, nu suntem oameni dirijați”.

PSD se reunește vineri, de la ora 12.30, urmare a nemulțumirilor din partid, convocarea ședinței fiind făcută de Liviu Dragnea. Anunțul vine în contextul în care astăzi a apărut scrisoarea contestatarilor din PSD care îi cer demisia lui Liviu Dragnea. Documentul poartă semnăturile vicepremierului Paul Stănescu, primarului Gabriela Firea și vicepreședintelui Adrian Țuțuianu. Invocând „situația de criză” și evitarea „izolării internaționale a țării” și pierderii încrederii în PSD, semnatarii cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea și asigurarea interimatului de către Viorica Dăncilă.

 

Articol preluat după HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *