miercuri , 19 decembrie 2018
Home / COMUNICATE / Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – deficit de aproximativ 3700 de funcționari publici, generat de lipsa angajărilor din ultimii 7 ani

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – deficit de aproximativ 3700 de funcționari publici, generat de lipsa angajărilor din ultimii 7 ani

Share

Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală s-a reunit în ședință extraordinară pentru a analiza declarațiile publice privind reducerile de personal, în condițiile în care sistemul fiscal de colectare și administrare a bugetului național al României are un deficit de aproximativ 3700 de funcționari publici, generat de lipsa angajărilor din ultimii 7 ani.

Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă repartizată fiecarui salariat, iar timpul alocat muncii prestate suplimentar nu a putut fi compensat cu acordarea de timp liber, corespunzător prevederilor legale in vigoare si nici nu este plătit în consecință.

Totalul orelor suplimentare efectuate de colegii noștri, la nivel național, este de 742.500 ore/lună, însemnând un total de 17.820.000 lei neachitați lunar salariaților din sistemul fiscal din România.

Mai mult, proiectul de hotărare de guvern privind reducerea posturilor vacante în cadrul ministerelor, afecteaza în cea mai mare măsura personalul din ANAF si structurile subordonate, prin acest proiect de hotărare fiind reduse un numar de 3276 posturi vacante, dintr-o instituţie care poate fi considerată de siguranţă naţională prin natura atribuţiilor sale.

Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale vechi si insuficiente (calculatoare, imprimante, softuri, etc)  care îngreunează şi mai mult desfăşurarea normală a activitaţii.

În perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe a purtat discuții cu ministrul finanțelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, aducându-i la cunoștință faptul că există premisele declanșării unui conflict de muncă la nivel național, care poate duce la blocarea activității de colectare și administrare a veniturilor la bugetul statului.

BIROUL DE PRESĂ

CITEȘTE ȘI ...

CONTRACTE DE FINANȚARE DE 31 DE MILIOANE DE LEI, SEMNATE LA CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA

          Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de președintele Daniel Comănescu și vicepreședinții Luciana Cristea și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *