vineri , 19 aprilie 2019
Home / ECONOMIC / Agricultură: S-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată

Agricultură: S-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată

   Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  informează că, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numarul 15/2018, a incheiat Campania de primire a cererilor unice de plata in agricultura, marti 15 mai 2018.

   In judetul nostru, au solicitat sprijin prin cererea unica 24.339 de fermieri pentru o suprafata de 121.913,09 ha, reprezentand un procent de 103,74 % fata de suprafata estimata.

    Aceste rezultate  pozitioneaza Dambovita peste media judetelor din tara si demonstreaza ca fermierii damboviteni au inteles ca agricultura performanta se face prin lucrarea comasata a terenurilor agricole.

    De asemenea, aceste rezultate demonstreaza ca APIA – Centrul Judetean Dambovita si-a atins obiectivul principal: imbunatatirea calitatii lucrarilor si a raporturilor cu beneficiarii – fermierii damboviteni. In acest sens s-au organizat intalniri de informare si consiliere pentru fermierii din toate localitatile judetului, iar in timpul campaniei de primire a cererilor de sprijin functionarii au stat la dispozitia fermierilor atat in afara orelor de program cat si in zilele de week-end sau sarbatori legale.

    APIA Dâmboviţa menţionează  ca administratiile locale din judet au oferit sprijinul  in acest an pentru  eliberarea cu celeritate a adeverintelor conforme cu registrul agricol si pentru oranizarea intalnirilor cu fermierii si totodata le multumim pentru colaborare.

    Aspect foarte important,  pana la data de 31 mai 2018, fermierii care au solicitat sprijin prin cererea unica de plata pot face modificari ale acesteia fara a fi penalizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *