joi , 14 noiembrie 2019
Home / EDITORIAL / ALEGERI FĂRĂ TABLETE ?! PE CÂND ŞI FĂRĂ… ALEGĂTORI ?

ALEGERI FĂRĂ TABLETE ?! PE CÂND ŞI FĂRĂ… ALEGĂTORI ?

Senatorul PSD Șerban Nicolae a fost nominalizat, ce-i drept neoficial, pe lista de posibili candidaţi ai partidului pentru funcţia supremă în stat. De unde şi o apetenţă de a ieşi în faţă(cum am mai văzut la el în zilele de glorie ale lui Dragnea), cu propuneri şi iniţiative  totuşi destul de controversate. Spre exemplu, a declarat de curând    că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) „nu mai are ce căuta în procesul electoral”. N-a pus explicit înfrângerea PSD în alegerile europarlamentare pe seama respectivului serviciu dar  a fost de părere că ar trebui să se revină la formula declarației pe proprie răspundere atunci când se votează pe liste suplimentare.

“La alegerile următoare cu certitudine va trebui să eliminăm acele tablete cât se poate de dubioase. Poate au fost cu bună intenție, dar rezultatele sunt cât se poate de dubioase”.a declarat şeful grupului PSD din Senat, după o reţetă consacrată: n-a explicat de ce sunt “dubioase” tabletele şi nici din ce motive trebuie scos din ecuaţie Serviciul de Telecomunicaţii Speciale dar a “plantat” germenii intoxicării în mintea credulilor.

Tot Nicolae aminteşte că au fost alegeri cu participare mult mai numeroasă  “și nu a fost nevoie de niciun STS și de intervenția acestor discutabile tablete care țin totul pe loc” dar iarăşi a omis să spună că respectivele alegeri au avut loc în anii de glorie ai fenomenului denumit “turism electoral”, nimic altceva decât un soi extrem de nociv(cum s-a şi dovedit de altfel) de corupţie instituţionalizată generalizată. Cât despre  propunerea de revenire la formula cu angajamentul cu declarație pe proprie răspundere, Serban Nicolae iarăşi contrazice practica şi nu mai puţin logica: durează mai mult scrierea unei declaraţii , a cărei veridicitate este greu de probat în absenţa unui sistem electronic, decât scanarea unei cărţi de identitate.  Şi ca să fie treaba “rotundă”, a adăugat că există destule dovezi care, chiar dacă sunt neoficiale, indică faptul că la europarlamentare au existat fraude. Ori, de bun simţ ar fi fost să prezinte măcar în parte acele presupuse dovezi, aşa, neoficiale cum le-a catalogat. Doar are imunitate pentru declaraţii politice, nu-i aşa ????  Că zeci de mii de români nu şi-au putut exercita dreptul constituţional la vot, asta este altceva şi nu a depins nici de tablete şi nici de STS.

Revenind la iniţiativele legislative ale lui Şerban Niculae, de care am adus vorba în primele rânduri, merită amintite scutirea de taxe pentru jocurile de noroc în zone precum Delta Dunării, care numai bunăstare localnicilor nu aduce dar şi precum şi tentative de aducere în ţară a rezervei de aur a României, aşa, să le fie lui Dragnea şi Vâlcov mai la îndemână… Despre aceste subiecte, pe care a insistat suspect de mult cu câteva săptămâni în urmă, de ce nu mai suflă măcar o vorbă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *