marți , 23 iulie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / Alexandru Oprea a revenit la şefia Consiliului Judeţean

Alexandru Oprea a revenit la şefia Consiliului Judeţean

Deznodământ previzibil şi aşteptat în acelaşi timp, în ce priveşte clarificarea situaţiei de la vârful Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Şedinţa extraordinară din această dimineaţă a fost practic ultimul act al unei stări atipice care, cel puţin după demiterea fostului preşedinte Daniel Comănescu, prin ordin al prefectului, a fost caracterizată de secretarul judeţului, Ivan Ivanoff, drept “criză de funcţionalitate”. Şedinţa a avut numai două puncte pe ordinea de zi, anume validarea mandatului următorului supleant pe lista PSD, Nicolae Vlăduţ, şi alegerea noului preşedinte.
Propunerile celor două grupuri pentru funcția de președinte al forului administrativ au fost Alexandru Oprea (PSD) și Iulian Brezeanu (PNL). În urma votului secret al consilierilor județeni, Alexandru Oprea a fost reales, cu 21 de voturi pentru și 13 împotrivă, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Cu prilejul învestirii în funcție, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a declarat:
”Este o zi importantă pentru mine și cred că și pentru dumneavoastră și pentru locuitorii județului Dâmbovița. Câteva precizări aș vrea să fac.
În primul rând, dați-mi voie să mulțumesc conducerii organizației județene de partid pentru nominalizare, să mulțumesc colegilor mei, primari, șefi de organizații care m-au validat prin votul dumnealor în Comitetul Executiv Județean, să le mulțumesc colegilor mei consilieri județeni, care m-au votat astăzi și mi-au dat puțină energie pentru ceea ce ne așteaptă. Vreau să mulțumesc, de asemenea, și colegilor de la Partidul Național Liberal, care nu m-au votat, dar pe care îi asigur că așa cum am procedat și până acum, voi fi un președinte al tuturor dâmbovițenilor și cred că acest lucru se va vedea în tot ceea ce vom întreprinde în perioada următoare.
Votul dumneavoastră, dat astăzi, va decide ce se va întâmpla cu județul Dâmbovița, cu proiectele județului Dâmbovița, în următorii 5 sau 10 ani. Am decis să mă întorc la muncă pentru că vreau să redevenim o comunitate unită în jurul valorilor noastre tradiționale: familia creștină, muncă cinstită și solidaritate între oameni.
Ca președinte al Consiliului Județean vreau să construim împreună o comunitate unită, ca o familie, care să-i aducă împreună pe toți cei care trăiesc în județul Dâmbovița.
Avem de partea noastră sprijinul Guvernului, al domnului președinte al formațiunii pe care și eu, dar și mulți dintre dumneavoastră o reprezentăm, al doamnei prim-ministru, al doamnei Rovana Plumb, și, la fel de important, cred eu, avem legitimitatea dată de votul dâmbovițenilor.
Am încredere în capacitatea noastră de muncă. Am încredere în dumneavoastră și în Dumnezeu.
Vă spun, cu convingere, că vom reuși în proiectele pe care le gândim, le construim și le înfăptuim împreună!”
La şedinţă au participat şi Părintele Vicar Eparhial Ionuţ Ghibanu, din partea Arhiepiscopiei Târgovişte, Andrei Plumb, coordonatorul campaniei electorale a PSD în Dâmboviţa, secretarul de stat Laurenţiu Neculăescu, Sebastian Marin şi fostul deputat Radu Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *