luni , 1 iunie 2020
STIRI PE SCURT
Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunieOana Vlăducă, Pro România:” Prefectura e un fel de spectator care dă răspunsuri vagi atunci când i se cere să iElevii aflați în stagiul de practică la Jandarmeria Dâmbovița au depus jurământul militar2834 dâmbovițeni în izolare la domiciliu, 12 cazuri confirmate în ultimele 24 de orePercheziții la membrii unei grupări bănuite de camătă și șantajPSD Dâmbovița va avea propriul candidat la președinția consiliului județeanCioban mort pe drumul spre stâna din munteCriza coronavirus 28 mai:197 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 182 pacienți la ATI, 12629 persoane vindecateVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, declarație de presă
Home / ADMINISTRAȚIE / Alexandru Oprea a revenit la şefia Consiliului Judeţean

Alexandru Oprea a revenit la şefia Consiliului Judeţean

Deznodământ previzibil şi aşteptat în acelaşi timp, în ce priveşte clarificarea situaţiei de la vârful Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Şedinţa extraordinară din această dimineaţă a fost practic ultimul act al unei stări atipice care, cel puţin după demiterea fostului preşedinte Daniel Comănescu, prin ordin al prefectului, a fost caracterizată de secretarul judeţului, Ivan Ivanoff, drept “criză de funcţionalitate”. Şedinţa a avut numai două puncte pe ordinea de zi, anume validarea mandatului următorului supleant pe lista PSD, Nicolae Vlăduţ, şi alegerea noului preşedinte.
Propunerile celor două grupuri pentru funcția de președinte al forului administrativ au fost Alexandru Oprea (PSD) și Iulian Brezeanu (PNL). În urma votului secret al consilierilor județeni, Alexandru Oprea a fost reales, cu 21 de voturi pentru și 13 împotrivă, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Cu prilejul învestirii în funcție, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a declarat:
”Este o zi importantă pentru mine și cred că și pentru dumneavoastră și pentru locuitorii județului Dâmbovița. Câteva precizări aș vrea să fac.
În primul rând, dați-mi voie să mulțumesc conducerii organizației județene de partid pentru nominalizare, să mulțumesc colegilor mei, primari, șefi de organizații care m-au validat prin votul dumnealor în Comitetul Executiv Județean, să le mulțumesc colegilor mei consilieri județeni, care m-au votat astăzi și mi-au dat puțină energie pentru ceea ce ne așteaptă. Vreau să mulțumesc, de asemenea, și colegilor de la Partidul Național Liberal, care nu m-au votat, dar pe care îi asigur că așa cum am procedat și până acum, voi fi un președinte al tuturor dâmbovițenilor și cred că acest lucru se va vedea în tot ceea ce vom întreprinde în perioada următoare.
Votul dumneavoastră, dat astăzi, va decide ce se va întâmpla cu județul Dâmbovița, cu proiectele județului Dâmbovița, în următorii 5 sau 10 ani. Am decis să mă întorc la muncă pentru că vreau să redevenim o comunitate unită în jurul valorilor noastre tradiționale: familia creștină, muncă cinstită și solidaritate între oameni.
Ca președinte al Consiliului Județean vreau să construim împreună o comunitate unită, ca o familie, care să-i aducă împreună pe toți cei care trăiesc în județul Dâmbovița.
Avem de partea noastră sprijinul Guvernului, al domnului președinte al formațiunii pe care și eu, dar și mulți dintre dumneavoastră o reprezentăm, al doamnei prim-ministru, al doamnei Rovana Plumb, și, la fel de important, cred eu, avem legitimitatea dată de votul dâmbovițenilor.
Am încredere în capacitatea noastră de muncă. Am încredere în dumneavoastră și în Dumnezeu.
Vă spun, cu convingere, că vom reuși în proiectele pe care le gândim, le construim și le înfăptuim împreună!”
La şedinţă au participat şi Părintele Vicar Eparhial Ionuţ Ghibanu, din partea Arhiepiscopiei Târgovişte, Andrei Plumb, coordonatorul campaniei electorale a PSD în Dâmboviţa, secretarul de stat Laurenţiu Neculăescu, Sebastian Marin şi fostul deputat Radu Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *