Acasă ADMINISTRAȚIE Alexandru Oprea, președinte CJD:”N-am fost simpli spectatori în lupta cu coronavirusul!”

Alexandru Oprea, președinte CJD:”N-am fost simpli spectatori în lupta cu coronavirusul!”

de adrian

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a răspuns public afirmațiilor premierului Orban și șefului DSU, Raed Arafar, care au minimizat rolul autorităților locale în lupta cu coronavirusul. Oprea are și o explicație logică pentru aceste atacuri și exagerări, anume dorința celor aflați la putere de a pune oamenii lor la conducerea spitalelor.  Fapt considerat inacceptabil de președintele CJ Dâmbovița, câtă vreme spitalele sunt finanțate de la bugetele  județelor:
“Aș vrea să fac o remarcă de natură politică. Am văzut intervenția prim-ministrului Ludovic Orban și intervenția secretarului de stat Raed Arafat. Fac precizarea că autoritățile locale nu au fost simpli spectatori în această bătălie împotriva Covid-ului. Eu sunt de acord că se duce o bătălie pentru schimbarea și preluarea managementului spitalelor. În ceea ce mă privește, n-am o problemă legată de managementul spitalului , dar melanjul ăsta, consiliile județene să dea fondurile și Ministerul Sănătății să numească conducerea spitalului nu merge. Ori îl ia cu totul, ori îl lasă cu totul. Dacă aloci resurse, este normal să ai și niște pretenții asupra modului cum se administrează respective activitate.”
Pe de altă parte, Alexandru Oprea amintește că instituția pe care o conduce “a alocat fonduri și a sprijinit nu doar unitățile medicale, ci și localitățile din județ,unde au fost înregistrate cazuri.”  Îi amintește secretarului de stat Raed Arafat că CJD  “nu a uitat nici de ISU, către care a alocat suma de 250.000 lei pentru a avea dotările necesare în această bătălie”, în  condițiile în care  județul Dâmbovița a primit la rectificare 2,64 milioane lei  din încasările provenite din TVA, pierzând în același timp 1,8 milioane lei  din impozitul pe venit neîncasat. Adică a primit doar 800.000 lei în contextul în care bugetul pe anul 2020 a fost mai mic cu 80 de milioane de lei decât cel din 2019.
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu