marți , 19 noiembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / ALUNGAŢI DE SĂRĂCIE, UMILIŢI DE GUVERN

ALUNGAŢI DE SĂRĂCIE, UMILIŢI DE GUVERN

Organizatorii alegerilor, începând cu Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul Electoral Central, guvern şi nu în ultimul rând puterea politică, au reconfirmat că nu sunt în stare să înveţe nimic din lecţiile trecutului. Au  afişat aceeaşi suficienţă şi aroganţă cu care ne-a obişnuit la scrutinurile precedente, ignorând complet legile nescrise ale onoarei şi bunului simţ. Şi facem aceste afirmaţii în contextul în care prezenţa mare la urne i-a surprins pe mulţi în mod neplăcut, pentru câţiva lideri politici echivalând cu o lovitură năucitoare, o palmă meritată dată de electoratul român, care, iată, nu este chiar atât de prost şi uşor de îmbârligat cum credeau.

Dacă în ţară lucrurile au decurs cât de cât normal, cu mici furtişaguri, ceva poze ale buletinelor de vot şi presiuni din partea primarilor prea zeloşi, este toţuşi clar pentru toată lumea că s-au dus vremurile chiolhanurilor ori ale turismului electoral, atât de înfloritor până prin 2008. Nenorocire în schimb a fost şi de această dată la secţiile de votare din străinătate, mai exact din Europa. Pentru că n-am auzit să fi fost buluceală prin Australia ori Noua Zeelandă, dar a fost jale în marile oraşe , unde secţiile de votare au fost prea puţine raportat la numărul românilor care au dorit să exprime un drept pe care Constituţia îl garantează. Sigur, vor spune unii că legea reglementează inclusiv numărul şi dimensiunea secţiilor. Legea poate fi însă lesne modificată şi chiar s-a întâmplat aşa , atunci când a existat un interes.

Interes care n-a fost la europarlamentarele de duminică, mai ales că vorbim de primele alegeri după tragicul 10 august 2018 şi consecinţele le-a putut urmări toată lumea:Cel puțin trei ore sau în unele cazuri chiar patru sau mai mult au aşteptat românii din străinătate pentru un vot la care, repetăm, au dreptul garantat de Legea Supremă. Imaginile trimise de martorii oculari au surprins cozi impresionante la Londra, Roma, Viena, Torino, Bruxelles, Paris, Marsilia, Ulm, Lutton, Dublin, Valencia, Limassol, Praga, Bristol, Munchen Berlin, Stuttgart, Oslo, Lille, Barcelona, Haga, Wurzburg, Castellon, Luxemburg, Leipzig, Stockholm, Copenhaga, Geneva sau Nurnberg.

Aşadar, după ce au fost alungaţi din propria ţară de sărăcia perpetuată prin incompetenţa guvernelor, au fost gazaţi şi bătuţi la ordin de jandarmi, pe 10 august anul trecut, românii  din diaspora au fost iar  umiliţi şi ţinuţi la cozi interminabile, în timp ce un ministru relicvă a ceauşismului- acest sinistru Meleşcanu, a dat vina tot pe ei. O oroare  pe  care românii au arătat că nu o mai tolerează şi care trebuie să plece cât mai repede din scaunul în care a fost paraşutat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *