Acasă flash Amendamente promovate de Titus Corlățean la proiectul de raport privind excluderea Rusiei din Consiliul Europei

Amendamente promovate de Titus Corlățean la proiectul de raport privind excluderea Rusiei din Consiliul Europei

de adrian

Senatorul PSD Titus Corlățean a promovat în  Comisia afacerilor politice a APCE două amendamente la proiectul de raport și aviz pe tema posibilei excluderi a Federației Ruse din Consiliul Europei. Foarte atent la detalii, vicepreședintele PSD Dâmbovița a corectat prompt o omisiune a raportorului și  a solicitat includerea în raport  a agresiunii comise de Rusia la începutul anilor ’90 împotriva Republicii Moldova și ocuparea Transnistriei de trupele ruse.

Am reușit azi să promovez cu succes, în cursul dimineții, în Comisia afacerilor politice a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la Strasbourg, două amendamente importante la proiectul de raport și Aviz pe care Adunarea le dezbate astăzi pe tema posibilei excluderi a Federației Ruse din Consiliul Europei. Primul face referire la agresiunea rusă comisă la începutul anilor ’90 împotriva Republicii Moldova și ocuparea Transnistriei de trupele ruse. Textul inițial al raportorului Adunării ( Ingjerd Schou, Norvegia) făcea referire doar la agresiunile comise împotriva Georgiei și Ucrainei…

Al doilea amendament face o corecție necesară la nivelul datelor statistice din ziua de 14 martie, respectiv cei aproximativ 415 000 refugiați ucraineni ajunși pe teritoriul României și nu 85 000, așa cum greșit indica proiectul de raport. Pentru mine era un necesar semn de respect pentru umanitatea și valul impresionant de solidaritate demonstrate de români în această perioadă pentru oameni disperați care au fugit din calea războiului.

Amendamentele au fost susținute prin semnătură de toți parlamentarii români din delegația națională, indiferent de partidul din care fac parte, precum și de mulți alți parlamentari europeni din diferite grupuri politice.

Amendamentele au fost adoptate cu unanimitate de membrii Comisiei politice și am încredere că vor fi votate azi și de plenul Adunării Parlamentare”-a transmis senatorul Titus Corlățean.

 

 

You may also like

Lasă un Comentariu