Acasă ACTUALITATE AMENZI DRASTICE PENTRU ŞOFERII CARE VORBESC SAU ŢIN ÎN MÂNĂ TELEFOANE MOBILE

AMENZI DRASTICE PENTRU ŞOFERII CARE VORBESC SAU ŢIN ÎN MÂNĂ TELEFOANE MOBILE

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

      Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de amendare a Codului Rutier potrivit căruia şoferii care țin în mână telefonul sau alte dispozitive mobile, la volan, vor fi sancționați cu până la 20 de puncte amendă și le va fi suspendat permisul de conducere.

       Dacă  legislația actuală prevede că șoferilor „le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip <<mâini libere>>”, noua formulare va  fi: „în timpul mersului, conducătorului de vehicul îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil, precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

       Cei care nu se conformează riscă între 9 și 20 de puncte amendă (clasa a IV a) şi șase puncte de penalizare. În plus, sancțiunea cu amendă va fi aplicată și celor pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, de exmplu bicicliștii.

You may also like

Lasă un Comentariu