duminică , 24 februarie 2019
Home / COMUNICATE / AMENZI ÎNTRE 50-500 DE LEI PENTRU PFA-URILE CARE NU DEPUN DECLARAŢIA UNICĂ

AMENZI ÎNTRE 50-500 DE LEI PENTRU PFA-URILE CARE NU DEPUN DECLARAŢIA UNICĂ

       Persoanele fizce autorizate (PFA) și celelalte persoane fizice care obțin venituri din activități independente, chirii sau dividende riscă amenzi de la 50 de lei la 500 de lei dacă nu depun declarația unică privind veniturile realizate,  termenul de depunere fiind anul acesta 16 iulie. “Nedepunerea la termenul prevăzut de lege a declarației unice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 500 lei. În cazul aplicării sancțiunii amenzii, contribuabilul are posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal de constatare și sancționare contravențională”, se arată în Ghidul privind depunerea în anul 2018 a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

         Potrivit Ghidului, declarația unică se completează pe surse și categorii de venit, de către contribuabil sau de către împuternicitul/curatorul fiscal al acestuia, desemnat potrivit dispozițiilor Codului de procedură fiscală, înscriind corect, complet și cu bună-credință informațiile prevăzute de formular, corespunzătoare situației fiscale a contribuabilului.

Persoanele care au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care există obligația depunerii declarației unice vor completa câte o secțiune pentru fiecare categorie și sursă de venit, atât pentru veniturile realizate în anul 2017, cât și pentru veniturile estimate pentru anul 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *