miercuri , 19 iunie 2019
Home / ACTUALITATE / ANCHETĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN DUPĂ DECESUL UNUI BEBELUŞ DE NUMAI TREI SĂPTĂMÂNI

ANCHETĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN DUPĂ DECESUL UNUI BEBELUŞ DE NUMAI TREI SĂPTĂMÂNI

         La Spitalul Judeţean de Urgrnţă Târgovişte a fost demarată o anchetă, după decesul unui copil de numai trei săptămâni,  părinţii acuzându-i  pe medici şi pe asistente că i-ar fi făcut o transfuzie de sânge , lăsându-l  nesupravegheat pe durata procedurii.  La rândul lor, cei acuzaţi susţin  că băieţelul, născut prematur, avea multiple probleme de sănătate.

        Copilul s-a născut în data de 13 decembrie, după mai puţin de şapte luni de sarcină şi  pentru că s-a născut prematur a rămas internat, împreună cu mama sa.  Moartea suspect a fost reclamată la poliţie de tatăl copilului.

       Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a declanşat  o anchetă şi, potrivit procedurilor, urmează să se întâlnească toţi cei care fac parte din comisia de disciplină . Se aşteaptă însă rezultatul necropsiei pentru a stabili cu exactitate din ce cauză a murit copilul. “S-a născut prematur, cu multiple afecţiuni. Copilul s-a născut cu 1,1 kilograme. El prezenţa risc letal de la naştere, lucru de care a fost înştiinţată familia.”- a declarat dr. Claudiu Dumutrescu, managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *