Acasă SOCIAL Angajatorii sunt obligaţi să dea liber plătit părinţilor şi pe perioada vacanţei

Angajatorii sunt obligaţi să dea liber plătit părinţilor şi pe perioada vacanţei

de adrian

Angajatorii din România sunt obligaţi să dea liber plătit angajaților cu copii de școală, în condițiile legii, si mai departe, în vacanță, pe timpul stării de urgență, conform ordonanței de urgență 41/2020, publicată în Monitorul Oficial.
Guvernul a modificat din nou legea 19/2020, prin care s-a instituit obligația angajatorilor să dea liber unuia dintre părinți pentru a avea grijă de copil pe perioada atunci când școlile sunt închise. Inițial, legea se aplica doar în afara vacanțelor, dar acum, prin ordonanță, măsura s-a extins și pe perioada vacanțelor, dacă este stare de urgență pe teritoriul României.
Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, inclusiv pe perioada vacanțelor școlare în situația închiderii temporare a unităților de învățământ și a unităților de educație antepreșcolară, ca urmare a stării de urgență decretate în condițiile legii”, prevede noua OUG 41/2020, are modifică Legea 19/2020.
În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.
În anul 2020, vacanţa de primăvară este în perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020, iar perioada stării de urgență este până pe 14 aprilie inclusiv, cu posibilitate de prelungire.

You may also like

Lasă un Comentariu