Acasă flash APCE este chemată să ia o decizie privind calitatea Rusiei de membru al Consiliului Europei.

APCE este chemată să ia o decizie privind calitatea Rusiei de membru al Consiliului Europei.

de adrian

Senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), participă, în perioada 14-16 martie, la Strasbourg, la lucrările Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și la reuniunile Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație.
 
       Ca urmare a deciziei Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei de a consulta Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei cu privire la măsurile suplimentare care se impun ca răspuns la încălcările grave de către Federația Rusă ale obligațiilor sale statutare de membru al organizației, Biroul APCE a decis organizarea unei sesiuni extraordinare și a mandatat Comisia pentru afaceri politice și democrație pentru redactarea unui proiect de raport cu tema Consecințele agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Membrii Comisiei vor examina, în procedură de urgență, proiectul de raport propus de Ingjerd Schou (Norvegia, PPE/CD), în calitate de raportor, și vor înainta acest raport, spre dezbatere, în plenul Adunării. Raportul include un proiect de opinie, ca răspuns la solicitarea formulată de Comitetul Miniștrilor.
 După încheierea sesiunii extraordinare a APCE, senatorul Titus Corlățean va lua parte, tot la Strasbourg, la o a doua reuniune a Comisiei pentru afaceri politice și democrație, care va avea loc în ziua de 16 martie. 
        Cu acest prilej, senatorul Titus Corlățean urmează să prezinte, în calitate de raportor, proiectul de raport cu tema: Dincolo de Tratatul de la Lisabona – consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană.
Raportul va include recomandări adresate parlamentelor naționale, respectiv guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei privind prioritățile, provocările și perspectivele de creștere a sinergiei și de întărire a cooperării dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, inclusiv prin aderarea UE la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, obiectiv foarte important al celor două organizații.

       „Particip azi și mâine la sesiunea extraordinară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg. Tema principală: decizia pe care această organizație pan-europeană o va lua cu privire la Rusia în legătură cu calitatea sa de membru al Consiliului Europei. Este pentru prima oară, după mai multe decenii, de la excluderea Greciei din Organizație, când Comitetul Miniștrilor și Adunarea Parlamentară de la Strasbourg sunt chemate să decidă în baza articolului 8 al Statutului Consiliului Europei”- a declarat senatorul PSD Titus Corlățean.

You may also like

Lasă un Comentariu