marți , 28 ianuarie 2020
Home / ECONOMIC / APIA Dâmboviţa: În decembrie se depun cererile de acord pentru subvenţia la motorină

APIA Dâmboviţa: În decembrie se depun cererile de acord pentru subvenţia la motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează potențialii beneficiari că în cursul lunii decembrie  se depun cererile de acord pentru finanţare in cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Cererea de acord pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată  prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv.

In conformitate cu prevederile OMADR 263/2017, cererea de acord pentru finanțare pentru 2020 se poate depune și în cursul anului calendaristic pentru care se solicită ajutorul de stat prin rambursare. În cerere se menționează perioada/perioadele pentru care se solicită acordul pentru finanțare. Cantitățile de motorină pentru care se emite acordul se determină pentru perioada următoare lunii în care se depune cererea de acord pentru finanțare, rămase până la sfârșitul anului. Cantitatea de motorină determinată se calculează prin înmulțirea lunilor rămase până la finele anului începând cu luna următoare lunii de depunere a acordului cu consumul, rezultat în urma raportului dintre consumul normat și numărul total de luni ale anului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *