duminică , 15 decembrie 2019
Home / ECONOMIC / APIA începe plăţile în avans în mai puţin de o lună

APIA începe plăţile în avans în mai puţin de o lună

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  informează beneficiarii care au depus Cererea unică de plată in Campania 2019 că a fost aprobată Decizia de punere în aplicare a Comisiei nr. 6536, prin care mai multe state membre ale Uniunii, inclusiv România, sunt autorizate să aplice derogări, în anul de cerere 2019, de la articolul 75 alineatul(1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 în ce privește nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale.

Astfel, statele membre pot face plăți în avans de până la 70 % în cazul plăților directe și depână la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor dedezvoltare rurală.

La calculul plăţilor in avans vor participa cererile unice pentru care s-au finalizat controalele pe teren si controalele administrative si pentru care nu s-au generat erori blocante ca urmare a implementarii rezultatelor acestor controale.

Plățile în avans se vor derula în perioada 16 octombrie-30 noiembrie 2019, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, și ale Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 69/25.01.2019 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul Ministerului  Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *