Acasă ECONOMIC APIA reia activităţile de primire a cererilor de sprijin

APIA reia activităţile de primire a cererilor de sprijin

de adrian

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita informează că, prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.89/03.04.2020, fost aprobată reluarea activitatilor de primire cereri de sprijin, incepand cu 06 aprilie 2020, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicații.
Documentele care se prezintă la depunerea cererilor de plata, indiferent de forma de sprijin accesata sau de modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit la APIA, de către fermier/rentier, prin mijloace electronice (telecomunicații).
In cazul cererii unice de sprijin, adeverințele privind înscrierea în Registrul agricol se transmit la APIA prin mijloace electronice, fie de catre fermier, fie de catre Primariile emitente. In acelasi fel se va proceda si in cazul documentelor specifice schemelor de plată in zootehnie care vor fi transmise la APIA, prin mijloace electronice de către fermier sau de către Oficiile județene ale Agenției Naționale pentru Zootehnie.
Pentru solicitarea ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, fermierii vor primi, prin posta electronica, formularul cererii de plată de la APIA Centrul Judetean. Dupa completare, il vor transmite pentru inregistrare, utilizand aceleasi mijloace de comunicare.
Documentele aferente cererilor de plată pentru Masura privind bunastarea animalelor vor fi transmise la APIA Centrul Judetean tot prin mijloace electronice de comunicare.
Pentru lamurirea oricarei neclaritati, fermierii sunt rugati sa sune la APIA Centrul Judetean sau la Centrele Locale unde vor fi consiliati de functionarii responsabili cu aceste activitati.
Prin adoptarea acestei strategii de lucru, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este in masura sa asigure continuitatea activitatii si sa fie alaturi de fermierii damboviteni fara a periclita sanatatea beneficiarilor formelor de sprijin sau a personalului.
 
 
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu